Izvor: telegraf.rs

Jelena Čanković (17), fudbalerka Spartaka iz Subotice, ostvarila je ono o čemu mnoge muške kolege mogu samo da maštaju – prešla je u slavnu Barselonu, objavljeno je na sajtu Subotičana.

Jelena je kao 12-godišnjakinja sanjala da jednog dana zaigra za omiljeni klub, katalonskog giganta, i to je nepunih šest godina kasnije i ostvarila. U Spartak je došla sa 15 godina i odmah se nametnula u tolikoj meri da ni reprezentacija nije mogla bez nje. Igrala je u selekcijama do 15, 17 i 19 godina, stekla veliko iskustvo i sa Spartakom triput bila prvak Srbije, dvaput osvajač kupa i dvaput učesnik Lige šampiona, čime je privukla pažnju ina međunarodnoj sceni.

– Presrećna sam! Već duže vreme je Barselona pokazivala interesovanje za moj aganžman, problem je bio u činjenici da nisam punoletna, ali s obzirom na to da uskoro punim 18 godina, stekao se uslov da se transfer realizuje. Zadovoljna sam uslovima i ambijentom koji mi je Barselona ponudila, zaista mi je srce puno što ću biti deo tako velikog kluba. Jako mi je teško što napuštam ŽFK Spartak, klub koji mi je mnogo dao u ovih nekoliko godina i ne krijem da će Spartak uvek biti u mom srcu – izjavila je Jelena.

Sportski direktor Spartaka Bojan Arsić pun je hvale za mladu fudbalerku.

– Nema tog ljubitelja ženskog fudbala koji Jeleni nije aplaudirao za njene majstorije, poteze i golove. Jelena Čanković je biser srpskog ženskog fudbala, devojka koja je svojim igračkim kvalitetima zaslužila mesto u jednom od najvećih evropskih klubova. Ponosni smo na Jelenu, hvala joj za sve što je dala klubu, sigurni smo da će svojim igrama i majstorijama oduševiti Evropu! Ovo je najzvučniji transfer u istoriji srpskog ženskog fudbala, Jelena će svojim odlaskom u FC Barcelona otvoriti jednu novu eru u srpskom ženskom fudbalu, pomeriti granice i nadamo se otvoriti vrata i drugim igračicama iz Srbije u Španiji – ocenio je Arsić.