Novinska agencija Republike Srpske – Srna obilježila je danas 23 godine rada i krsnu slavu Blagovijesti, uz poruku direktora agencije Nikole Deretića da će i generacije novinara koje dolaze služiti na čast profesiji i svim građanima Republike Srpske.

 

 

???????? - ???? - ?????

Deretić je zahvalio zaposlenima u Srni koji svaki dan ulažu sebe u razvoj kolektiva i najavio da će se rukovodstvo kolektiva boriti za ekonomsku stabilnost i dobru poslovnu godinu, kakva je bila i prošla.

U sjedištu Agencije u Bijeljini kolege su se sa ponosom prisjetile generacija koje su prošle kroz Srnu, penzionera Agencije i onih koji su preminuli, a ostavili značajan trag u radu ove medijske kuće.

Povodom godišnjice rada i krsne slave, u Srnu su stigle brojne čestitke od predstavnika vlasti i institucija Republike Srpske, lokalnih zajednica, medija i drugih prijatelja ove kuće.

Jubilarne nagrade za 10 godina rada ove su godine dobile Dunja Pašalić i Stoja Terzić, a za 20 godina rada Branko Kusmuk.

Odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH 7. aprila 1992. godine na Palama je formirana Srpska novinska agencija “Srna”, prva srpska novinska agencija u istoriji.

Srna je od tada prikupila, obradila i objavila oko tri miliona informacija.