Nakon rođenja osmog djeteta, u porodici Sava Kurajice iz Trebinja danas je bilo slavlja, ali se i radilo kao i svakog radnog dana, jer desetočlanu porodicu, kako kaže Savo, valja izdržavati.

Sava smo zatekli i večeras pored svoje pijačne tezge u naselju Gorica, u kome Kurajice žive, gdje je, doduše, došao samo da je zatvori, a radila je njihova prijateljica, dok su djeca ostala kod kuće sa gostima koji su cio dan čestitali sretnoj porodici.

“Sretan sam i ni za šta se na svijetu ne bi mijenjao. Svejedno mi je da li imam dječake ili djevojčice, a imam ih, hvala Bogu – sedam kćeri i jednoga sina”, rekao je Savo za “Nezavisne”.

Dodaje da je odmah obišao suprugu i kćerkicu, koja je rođena sa četiri i po kilograma, a ime će joj, kada dođe kući, dati njene sestre.

Najstarije dijete kod Kurajica pohađa treći razred srednje škole i svi se uzajamno pomažu, pa im ničega ne nedostaje.

“Nama, hvala Bogu, ne nedostaje ništa, iako živimo skromno, jer se sve može postići slogom i radom, a mi imamo i jednoga i drugoga”, priča dalje ushićeni otac i dodaje da sva djeca u porodici imaju zaduženja, pa šta kome pripadne.

Zanimljivo je, kako kažu komšije sa susjednih tezgi, da je mama Mirjana i juče radila za tezgom i podizala teške gajbe sa voćem i povrćem, pa kad je završila posao – spremila se i otišla u porodilište, da bi naveče rodila.

Savo Kurajice se u našem kratkom razgvoru nije izjasnio da li će malih Kurajica biti još, već nam se zagonetno osmijehnuo i dodao: “O tom po tom…”

Mirjanu Kuraicu (42), koja je u trebinjskom porodilištu rodila osmo dijete, posjetili su gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić i Luka Petrović u svojstvu  izaslanika Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorad Dodik..Oni su Mirjani uručili dječja kolica, poklon Milorada Dodika, kao i prigodne poklone od gradske uprave.

Ćurić je rakeo da će gradska uprava i dalje pomagati višečlane porodice i porodicu Kuraica, kao što je to uradila  i ranije kada je Mirjana, u okviru programa zapošljavanja porodica troje i više djece, dobila posao u Hidroelektranama na Trebišnjici.

Dirketorka bolnice Ljubica Miljanović je navela da je joj je drago što je Mirjana osmoro djece rodila u trebinjskoj bolnici i najavila uvođenje epidrurala na ginekološko – akušerskom odjeljenju trebinjske Bolnice.

Dubravka Čolović

 

Vesna Duka

 

Izvor: Nezavisne novine;   Srpska info