Izvor: kosarka24.com

Reprezentacija Srbije nije uspela da se oporavi od teškog poraza od Španije. Izabranici Dušana Ivkovića odigrali su još jednu lošu utakmcu na Evropskom prvenstvu. Naime Slovenija je bila bolja u duelu za razigravanje rezultatom 92:74.

Slovenija je ovom pobedom obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, dok naša ekipa mora da pobedi u narednoj utakmici ako želi da putuje u Španiju sledeće godine.

Kao i protiv Španije, naša ekipa je već posle prve četvrtine upala u dvocifren zaostatak nakon čega više nije bilo povratka.

Nenad Krstić je bio najefikasniji u našoj reprezentaciji sa 16 poena, dok je Đorđe Gagić dodao 12. Dvocifren je bio još Bogdan Bogdanović sa 11. Kod domaćina, Zoran Dragič je ubacio 23 poena.

Srbija ponovo loše počinje utakmicu. Posle uvodnog vođstva preko slobodnih bacanja, Slovenija pravi seriju preko Zorana Dragića koji je bio najzaslužniji za dvocifrenu prednost svoje ekipe. Ponovo ništa nije funkcionisalo u našoj igri. Slovenija je uspostavila i dominaciju u reketu, a sa nekoliko ofanzivnih skokova dolaze i do 15 poena prednosti. Ivković je ponovo pokušao sa izmenom kompletne petorke, ali posle prve četvrtine zaostajali smo 14 poena, 16:30.

Slovenija je bila bolja u svim statističkim kategorijama u prvom poluvremenu. Sa sedam skokova u napadu popravili su promašaje koji su inače retko stizali. Odličnim šutem za tri poena su održavali visoku prednost, dok u reprezentaciji Srbije nije bilo raspoloženog igrača. Krstić je jedini nešto pokušavao, ali to nije bilo dovoljno za raspoložene Slovence koji su imali ogromnih 53:35.

Drugo poluvreme nije donelo većih uzbuđenja. Slovenija je izgledala znatno skoncetrisanije što je vrlo brzo deonelo i 20 poena prednosti. Naša ekipa sa druge stranije nije imala nikakvih rešenja. U odbrani su se ređale greške, dok u napadu nije bilo igrača koji bi mogao da povuče ekipu ka većoj seriji.

Srbiji ostaje još jedna prilika da izbori plasman na Svetsko prvenstvo pošto ostaje da se odigra utakmica za sedmo mesto.