Širom Srbije tradicionalno je organizovan doček Nove godine, a uz skromija izdvajanja lokalnih samouprava nastupili su uglavnom domaći pjevači i rok grupe.

Izvor: novosti.rs

Širom Srbije tradicionalno je organizovandoček Nove godine, a uz skromija izdvajanja lokalnih samouprava nastupili su uglavnom domaći pevači i rok grupe, dok su u ponoć gradovi bili obasjani vatrometom.

Beograđane i njihove goste iz zemlje i inostranstva na novogodišnjem koncertu u Novu godinu uvela je pesmom Svetlana Ražnatović, a u čuvenoj beogradskoj boemskoj ulici Skadarliji 2014. je dočekana uglavnom uz tamburaše i “živu muziku”.

Uz odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine nebo nad Beogradom obasjao je vatromet koji je propratilo više desetina hiljada okupljenih na koncertu, ali I svi Beograđani koji su Novu godinu dočekali u restoranima, na ulici, u porodičnom okruženju, kao i oni koji su 2014. godinu dočekali na radnim mestima.

Novogodišnji koncert oko 21 čas otvorila je Jelena Tomasević, a nastupili su I Nikola Rokvić, Nataša Bekvalac, dokse nakon Ražnatovićeve za nastavak žurke u prvim satima Nove 2014. godine pobrinuo Kiki Lesendrić.

Privremeno veće primenilo je u saradnji sa nadležnima pojačane mere bezbednosti tako da su na nekoliko punktova koji su vodili ka bini posetioci koncerta morali da prođu detektore metala.

U Skadarliji se i ove godine tražilo “mesto više”, a među brojnim gostima veliki deo činili su oni iz inostranstva.

Više hiljada Novosađana Novu godinu je dočekalo na centralnom gradskom trgu uz koncert Bore Đorđevića i Riblje čorbe.

Tačno u ponoć počeo je i veličanstveni desetominutni vatromet, a Novosađanima i njihovim gostima sa bine se obratio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je sugradanima poželeo mnogo uspeha u 2014. godini.

“Sve što želim mojoj porodici želim i vama jer mi smo jedna velika novosadska porodica”, poručio je Vučević.

Obraćajući se potom novinarima, Vučević je rekao: “Pred svima nama stoji veliki posao, ali verujem da Novi Sad ima potencijala da napravi korak napred.”

Novogodišnji program ispred Gradske kuće u Novom Sadu počeo je u 20,30 sati nastupom Lene Kovačević. Nakon nje nastupila je Ana Štajdohar, pa novosadski bend Čika Jova i zmajevi, da bi nakon toga na binu izašao Bora Đorđević sa svojom Ribljom čorbom.

Nišlije su na Trgu kralja Milana sa “Galijom” ispratile staru i sa orkestrom Bobana Markovića zakoračile u Novu 2014. godinu.

Nišlijama se prvi na Trgu kralja Milana obratio gradonačelnik Niša Zoran Perišić čestitajući sugrađanima Novu godinu.

Nišlije koje nisu bile na trgu, Novu 2014. dočekale su u svojim domovima ili u svojim omiljenim kafanama i kafićaima.

U Niš je za doček doputovao i veliki broj bugarskih državljana.

Najveći broj građana Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekao je u krugu porodice i prijatelja a organizovanog dočeka na centralnom gradskom trgu nije bilo.

Svečano je Nova godina dočekana u lokalima i hotelima koji su organizovali doček Nove godine na severu Kosova.

Uz upotrebu pirotehničkih sredstava i pucnjavu iz vatrenog oružja već tradicionalno je u ponoć ispraćena stara i dočekana 2014. godina u Kosovskoj Mitrovici.

Većina Kragujevčana 2014. godinu dočekala je u svojim domovima, a veselo je bilo u hotelima, restoranima i kafičhima gde su se građani zabavljali uz zabavnu, narodnu i starogradsku muziku.

U Kragujevcu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na trgu, prvi put za proteklih deset godina, a tradicionalno je priređen vatromet sa krova gradske uprave.

Brojni građani su takođe organizovali privatne vatromete.

Uz zvuke valcera i desetominutni vatromet oko četiri hiljade Subotičana dočekalo je novu 2014. godinu na centralnom gradskom trgu.

Prethodno ih je „zagrejala” svirka tamburaškog ansambla „Hajo”, koji je ove godine obeležio 25 godina postojanja, a nakon vatrometa dobrim vibracijama u ritmuinostranih disko hitova zabavljao ih je lokalni bend „Najt kruzers”.

Doček je protekao bez incidenata, a trg je kao i prethodnih godina bio obezbeđen i ograđen, bio je zabranjen unos staklene ambalaže, oružja i pirotehničkih sredstava, a građani su mogli da u tom ograđenom prostoru po pristupačnim cenama kupe hranu i piće.

Osim centralnog gradskog trga, veliki broj Subotičana dočekao je novu 2014. U klubovima i kafićima, dok je veliki broj turista iz Srbije i cele bivše Jugoslavije Novu godinu dočekao je na Paliću.

Novu 2014.godinu, na Gradskom trgu u Jagodini, uz nastup Milana Dinčića – Dinče i puno pirotehnike dočekalo je oko 2.000 Jagodinaca.

Novogodišnje slavlje protiče mirno, rečeno je Tanjugu u dežurnoj sluzbi Policijske uprave u Jagodini.

Dežurni lekar u Službi hitne pomoći dr Boris Đorić izjavio je Tanjugu da su sanirali dve povrede od petradi.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nCId27_bQBc