Danas je u Trebinju bio bogat sportski dan, s obzirom da su prvenstva u većini sportova već završena. Održan je završni dan memorijalnog plivačkog mitinga “Srđan i Maksim”, vozila se biciklistička trka popularnog naziva “Za sirac sira” i u poslijepodnevnim časovima na stadionu “Police” u humanitarnoj fudbalskoj utakmici snage su odmjerili veterani FK Leotara i šampionska ekipa kluba iz 2003. godine.

Srdjan i Maksim2Juče i danas održan je deveti po redu memorijalni plivački miting “Srđan i Maksim” u organizaciji Plivačkog kluba Leotar na kojem je učestvovalo 236 takmičara iz 12 klubova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Na bazenu na Banjama, poslije dva dana takmičenja najviše uspjeha su imali plivači dubrovačkog Juga, a slijede ih ekipe Budve, Jadrana iz Herceg Novog i Veleža iz Mostara. Domaći plivači osvojili su ukupno 14 medalja, od čega 4 zlatne, 5 srebrenih i 5 bronzanih. Najuspješnijih takmičar u redovima Leotara bila je plivačica Ana Čučković sa osvojene 2 zlatne, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom.Plakat Za Sirac Sira

U organizaciji Planinarskog društva “Vučji zub” u selu Žakovo je jutros održana biciklistička trka brdskih bicikala pod nazivom “Za sirac sira”. Ova trka na kojoj učešće tradicionalno uzimaju rekreativci od 8 do 88 godina ima za cilj promociju zdravog načina života, a u sjenci masovnog učešća ostali su rezultati. Pobjednik trke je Marko Ukropina, drugo mjesto osvojio je Trifun Ćuk, a treće Milan Milenić.

Na stadionu u Policama, u 17 časova i 30 minuta počela je revijalna i humanitarna utakmica povodom jubileja 10 godina od osvajanja šampionske titule fudbalera Leotara. Na terenu su snage odmjerile ekipe veterana FK Leotar (pojačane sa nekoliko sadašnjih prvotimaca i vladikom Grigorijem) i ekipe sastavljene od igrača šampionske generacije 2002-2003. godine predvođene Stojanovićem, Krunićem i Radovićem. U lijepom ambijentu koji je evocirao uspomene na najbolje dane trebinjskog fudbala (ali pred neopravdano malim brojem gledalaca), uspješniji su bili “Šampioni”, koji su slavili rezultatom 5:1. Strijelci za pobjedničku ekipu bili su dva puta Krunić, Stojanović, Delibašić i Miljanović. Jedini pogodak za “veterane” postigao je vladika Zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, iz jedanaesterca. Cijeli prihod od prodaje ulaznica biće doniran za liječenje mališana Miljana Šapurića iz Trebinja.

B.S. – Hercegovina Promo 16. jun 2013.