Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović ima iza sebe možda i najbolju sezonu u karijeri.

Sjajno je igrao za Ajntraht u Evropi, gdje su nesrećno poraženi u polufinalu Lige Evrope, i u Bundesligi u kojoj su se ponovo izborili igranje ovog takmičenja, a Liga šampiona im je pobjegla “za dlaku”.

Upravo zbog sezone kao iz snova Ajntaht “mora” da proda reprezentativca Srbije. Razlog tome je omča oko vrata kiparskog Apolona.

Dokumenti su tada pokazali da je put Novi Sad – Frankfurt ipak imao i neke usputne stanice. Prvo je Mijat bio prodat jednom investicionom fondu (sa sjedištem u Montrealu) da bi potom bio član kiparskog Apolona čitavih pet dana (od 31. jula do 3. avgusta).

Ajntraht je zapravo Gaćinovića kupio od Apolona, a ne od Vojvodine za 1,25 miliona evra. Tada se njemački klub obavezao da će Kipranima platiti i 50 odsto od sljedećeg transfera Gaćinovića, prenosi Telegraf.rs.

Četiri godine kasnije, ovaj dogovor predstavlja glavni problem Frankfurtu da zadrži Mijata. Kako Gaćinović ima sjajnu sezonu, gdje je i reputacija samog kluba porasla, čelni ljudi misle da je dostigao maksimalnu tržišnu vrijednost i da, ako će ikad uzeti više para od njegovog transfera, to je sad.

Ovu informaciju objavio je “Bild” i time ostavio sve navjače Ajntrahta šokirane. Navijači su se već pomirili sa prodajom najboljeg igrača Luke Jovića. Čak su bili spremni i na moguće odlaske Ante Rebića i Sebastijana Halera, ali vjerovali su da će sljedeće godine igrati na krilima Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića.

Mijat je tek stavljen na listu, tako da vrlo brzo možemo očekivati i prve ponude za ovog sjajnog vezistu.

 

Izvor: Blic.rs