“Bio sam odrasla osoba kada sam upoznao svoju suprugu, ali je ona ipak okrenula moj svet naglavačke. Počeo sam ponovo da se ponašam kao dijete. Ona je bila dio svake moje misli. Nije bilo bitno da li smo u istoj prostoriji ili ne – ona je uvijek bila sa mnom. Počeo sam da pišem gomilu ljigave poezije”, napisao je na svom blogu doktor psihologije, pisac, suprug i otac Keli Flanagan.

Znate o kome se radi? On je napisao ono lijepo pismo ćerki. Ako vam se to dopalo, pročitajte šta je napisao o ljubavi.

“Znam da zaljubljenost ne traje vječno. Zato sam rješio da taj osećaj izdvojim i zadržim, bez obzira na godine koje se gomilaju. Osjećaj stalnosti nemamo kao djeca. Pogledajte bebu – dok joj pokazujete veliku crvenu zvečku ona će se kikotati i pratiti je pogledom. Kada zvečku sklonite, ona za bebu prestaje da postoji. Tek negdje u drugoj godini života djeca počinju da imaju osećaj za trajnost, kreću u potragu za zvečkom”, piše Flanagan i dodaje da je tako i sa emocijama.

Da bi ljubav prema nekoj osobi postojala moramo u mislima biti zajedno. “Upoznao sam svoju suprugu u doba prije Facebooka i SMS poruka. Ali, tokom dana bih joj poslao e-mail. Nisam baš bio duhovit, ni originalan, ali se ispostavilo da radim pravu stvar.”

Flanagan kaže da je najefektnija bila poruka: “Razmišljam o tebi”.

“Mislim da svi mi želimo da budemo kao velika crvena zvečka skrivena u naborima života, a da će osobe koje nas zaista vole krenuti u potragu za nama, i da će uživati kad nas ponovo nađu.”

Kada otkrijemo da smo u mislima onoga koga volimo, čak i kada smo kilometrima i danima razdvojeni, to je kao melem za naše srce. “Samo jedna poruka dovoljna je da znaš da nisi sam i da postoji neko ko te voli i koga ti voliš”, poručuje nam doktor Flanagan.

“Kada radim psihoterapiju sa adolescentima, oni stalno primaju i pišu SMS poruke. Dakle, i njima je važno to podsjećanje da nisu sami, bilo da se radi o prijateljima, porodici, ljubavima. I kad radim sa parovima, jedna od najčešćih stvari koje čujem je: ‘Volio bih da dobijem SMS usred dana. Ništa komplikovano. Samo poruka koja će mi reći da moj partner misli na mene.’ Zaista, većina nas bi dala gomilu drugih stvari za samo jednu poruku koja bi i značila da nikada ne napuštamo srce onoga ko nas voli i da partner kreće u potragu za nama.”

Da li ste shvatili o čemu doktor piše?

Nema ništa loše u fensi večerama, skupim poklonima, buketima cveća, ali naše duše nisu željne kupljene ljubavi, već one koja nas želi kao dete veliku crvenu zvečku – i onda kada nismo pred njihovim očima.

Ta želja, kaže Flanagan, može biti umanjena u danima prvih ljubavi, kada smo mladi, ali nikada ne nestaje zauvjek. Potrudite se da je oživite, šaljite poruke, ili samo jednu:

“Nedostaješ mi”.

Izvor: mondo.rs