Trebinje je i ove godine jedna od najpoželjnijih destinacija u Srpskoj za novogodišnje i božićne praznike, ako je suditi po rezervacijama smještajnih kapaciteta na jugu Srpske.

U trebinjskoj Turističkoj organizaciji kažu da je već popunjeno 80 odsto raspoloživog hotelskog smještaja.

Veći hoteli su puni, ili je ostao po neki slobodan krevet, a sudeći po vodećim sajtovima za rezevacije smještaja, i vlasnici apartmana će prvih dana januara imati posla, navode u ovoj organizaciji.

Najviše turista za praznike u Trebinje dolazi iz zemalja regiona, a prednjače Srbija i Crna Gora.

Trebinjske ulice dobile su praznični izgled, a u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove navode da će kićenje grada biti završeno do 19. decembra, praznika Svetog Nikole.

Ove godine povećan je broj ulica na kojima su lampioni i ukrasi, pa će u prazničnom sjaju biti i Njegoševa i Preobraženska ulica, te ulice Cara Lazara i Carice Milice. Prvi put biće ukrašene i zelene površine i šetalište uz lijevu obalu Trebinjšnjice.

 

Kako najavljuju iz ovog odjeljenja, pored starih zasijaće i stotinu novih ukrasa, a iz gradske kase neće biti potrošeno mnogo novca, jer se ukrasi popravljaju i izrađuju u radionicama trebinjskih javnih preduzeća i ustanova.

Trebinjce i goste u Novu 2020. uvešće popuparni Hari Mata Hari, čiji koncert je zakazan 31. decembra od 22 sata na Trgu slobode.

Novogodišnje svečanosti počinju u nedjelju, 29. decembra, kad u Trebinje stiže Gradska muzika iz Đenovića kod Herceg Novog.

Najmlađi Trebinjci prvi će dočekati 2020; 31. decembra u podne na gradskom trgu zakazan je doček Dječje nove godine, uz Djeda Mraza i dječije zabavljače.

Veselo i vikendom

U trebinjskoj Turističkoj organizaciji navode da će u dane vikenda, pred Novu godinu i Božić, u Dučićevoj ulici ispred turističkog info centra biti organizovana različita takmičenja za najmlađe, a za odrasle će se točiti domaće pivo.

Izvor: Srpka info