Malo šećera, malo soli, odgovarajuća temperatura, jedinstveni miris djetinjstva,… Znate li o čemu pričamo?  O krofnama. Velike ili male, sa rupom ili bez, svi ih volimo. Malo šećera u prahu po mekom vazdušastom tijestu, i okus djetinjstva je tu. Naše bake su oduvijek znali put do dječijeg srca.

A dvije sestre, Maja i Svetlana, su takođe pronašle put do srca svih koji su ljubitelji ove poslastice i Trebinju ponudile malo krofnasto carstvo.

Maja Čečur i Svetlana Grbić, nekima možda već poznate i kao Miss Krofnica, svim slatkoljupcima u Trebinju su omogućile da probaju nešto novo i drugačije. Zavirite u njihov šareni svijet krofni.

Prema njihovim riječima, sama ideja je nastala sasvim slučajno.

„ Moja prijateljica mi je često pominjala, kada ode u Beograd, da nešto što je nezaobilazno jeste prodavnica krofni. To me je zainteresovalo, pa sam odlučila da sama počnem da istražujem jer mi se takvo nešto i kod nas u Trebinju učinilo kao dobra ideja. Predložila sam Maji, osmislile plan i tako je nastala Miss Krofnica“, rekla je Grbić.

Ističu da sam početak nije bio baš lagan, napraviti dobru krofnu zahtjeva dosta truda, pokušaja i vremena.

„Neophodno je ugoditi i temperaturu tijesta, vrstu brašna, mlijeka kao i sam način pripreme. Dosta truda smo uložile u naš recept za savršenu krofnu, ali na kraju se taj trud isplatio. A mislimo da o tome najbolje govore naši kupci, koji nakon što jednom probaju krofne, postaju naši stalni krofnoljupci“, kazala je Čečur.

U njihovoj ponudi možete pronaći različite vrste krofni,  sa mnogobrojnim punjenjima i dekoracijama, a odnedavno su prezentovale i poslasticu kronat, koja se još uvijek u našem gradu ne može pronaći sem kod njih.

„Kronat je kombinacije krofne i kroasana, dakle lisnata krofna. Od momenta kada smo kronate predstavili našim pratiocima na društvenim mrežama, postali su mnogo popularni, pogotovo mini kronati među najmlađima. Njihov izgled prilagođavamo tako da izgledaju što veselije i šarenije. Koristimo razne bombone, čokolade, dekorišemo ih u obliku jednoroga, cookie monstera,… Sve ono što mislimo da bi djeci moglo da se dopadne “, ističe Grbić.

Prema njihovim riječima sve kreme su isključivo domaće, a ideje za dekoraciju kao i mnogobrojni okusi su produkt malo mašte, a malo i vještine. U ponudi imaju 9 vrsta krofni, od kojih svaka ima svoj orginalan naziv.

Snjeguljica, Čupko, Snikiriki, Mrvica, Pekmezica samo su neke od krofni koje možete pronaći u njihovoj ponudi, a  posebno su istakle krofnu Trebinjku.

„ U želji da imamo nešto autentično i jedinstveno za naše prostore napravile smo krofnu Trebinjku. Ona je punjena kremom od lješnika, umočena u karamelu, posuta lješnikom i hercegovačkim medom i čokoladom, a na vrh suva smokva. I do sada je već postala nekim našim kupcima i omiljena“, kaže Čečur.

Takođe, za sve specijalne prilike, rođendane ili proslave, pripremile su posebne poklon pakete. Buket od mini krofnica, rođendanski paketi, torte od mini krofnica, samo su neke od poklon paketa koji su na raspolaganju za sve one koji žele da budu inovativni i drugačiji. Svoje poslastice promovišu na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Miris krofni Miss Krofnice već posljednja 4 mjeseca se širi trebinjskim ulicama, a kako sestre kažu, u budućnosti od njih možemo očekivati uvijek nešto novo, jer kada se bavite nečim što je šareno i slatko, ideja nikad ne ponestaje.

 

 

 

 

HP, jun 2020