Nakon manje od godinu dana primirja u Bileći je uzavrela politička scena, a sjednica Skupštine opštine nije održana skoro tri mjeseca.

Skupštini prijeti raspuštanje ukoliko se u zakonskom roku od tri mjeseca ne održi sjednica.

Problem je skupštinska većina, a neslaganja unutar vladajuće koalicije, okupljene oko SDS, nastalo je zbog izbora članova opštinske izborne komisije. Nezvanično, riječ je o nezadovoljstvu odbornika SRS “Dr Vojislav Šešelj” i Ujedinjene Srpske, koji smatraju da koalicioni dogovor nije ispoštovan.

Predsjednik bilećkih radikala i jedan od odbornika s najdužim stažom u bilećkoj Skupštini, u toku koga je bio i pozicija i opozicija, Dražen Dunđer, u saopštenju ove stranke dostavljenom Radio Bileći, upitao se da li je potrebno da neko bude član SDS da bi imao privilegiju da mu se isplaćuju odbornički dodaci.

Kako tvrdi u ovom saopštenju, odbornički dodaci, osim pojedincima iz SDS, nisu isplaćeni za devet mjeseci.

FOTO: ATV/SCREENSHOT

– Jasno je da dijelite radnike opštine na građane prvog, drugog i trećeg reda kada dijelite plate. To nam je jasno da je prioritet da u opštini prvo platu dobiju Tito i Jovanka, a za ostale radnike i nije vas briga. Ali sada je praksa, kada su i odbornici u pitanju, da i odbornički dodatak može da dobije odbornik SDS, a ostali moraju da tuže da bi ostvarili svoje pravo. Pozivam sve odbornike kojima nije isplaćen odbornički dodatak da svoje pravo potraže na sudu. Pozivam i sve radnike opštine Bileća i drugih javnih preduzeća da za svaku svoju neizmirenu platu i sve obaveze koje opština ima prema njima tuže opštinu, jer je to jedini način da mogu ostvariti svoja prava – naveo je on u saopštenju.

 

Izvor: Dubravka Čolović, Srpska info