Škorpija i Strijelac je vodeno-vatrena kombinacija koja neretko ne obećava naročito emotivnu ljubavnu povezanost. Ljubavnom paru često može biti teže da uskladi svoje međusobne razlike i da dođe do zajedničkog jezika u ljubavi.

Magnetično privlačna i seksualna Škorpija i vatreni i avanturistički Strelac pri upoznavanju, na početku ljubavne veze, doduše, mogu osećati ljubavne “varnice” i snažniju seksualnu privlačnost, međutim, proticanjem vremena može doći do stanja u ljubavi u kojem ove osobe počinju da stiču utisak da nemaju mnogo toga da ponude jedna drugoj.

Naime, duboko senzitivna Škorpija za Strelca može predstavljati pravu enigmu jer Strelcu češće može biti teže da dokuči pravu suštinu Škorpijinih dubokih osećanja i da otkrije tajnu Škorpijinog celokupnog bića.

 

Nemiran i radoznao duh Strelca često je okupiran mišlju o metafizičkim pitanjima i o dubljoj spoznaji realnosti dok može biti manje zainteresovan za istraživanje smisla Škorpijinih osećanja u ljubavi tako da Škorpija često može imati utisak da Strelac nije naročito privržen u ljubavnoj vezi i da nema dovoljno razumevanja u ljubavi.

Škorpija kao vodeni, fiksni i Jin (ženski) znak vrlo je emocionalan, osetljiv, zaštitnički nastrojen, posesivan, porodičan i privržen voljenoj osobi. U ljubavi je Škorpiji potrebna čvrsta i trajna emotivna povezanost, sigurnost, toplina, razumevanje, nežnost i redovna razmena nežnosti i strasti u ljubavnom odnosu. Od voljene osobe očekuje nesebično i neograničeno predavanje. Škorpija medjutim, u ljubavi ume da bude i vrlo nezgodna, divlja i osvetoljubiva, naročito u trenucima javljanja ljubomore. Ljubomora se kod Škorpije obično, tako reći, instinktivno aktivira čak i kod nekih manjih signala i nagoveštaja postojanja želje za neverstvom kod voljene osobe. Iz ovog razloga je Škorpiji u ljubavi potreban neko u koga će imati puno poverenja i neko sa kim će deliti slične ideale po pitanju shvatanja ljubavi i života uopšte.

Strelac kao vatreni, promenljivi i Jang (muški) znak poseduje drugačije kvalitete od Škorpije i njegove želje i potrebe u ljubavi a i u životu uopšte mogu se bitno razlikovati od želja i potreba Škorpije. Strelac je strastveni avanturista slobodnog i nezavisnog duha koji voli da uživa u svojoj slobodi. Strelac je poput ptice čija je granica nebo. Strelac je pravi kosmopolita a brojne njegove želje i potrebe su gotovo uvek okrenute ka jednom istom cilju – ka obogaćivanju intelekta i proširivanju granica saznanja kako bi se dostiglo blagostanje i unutrašnji sklad ličnosti. Ljubav takodje treba da ima velikog udela u tome jer je i ljubavi palo u zadatak da svojom jačinom i snagom deluje podsticajno i da bude saveznica u ostvarenju takvog cilja.

Strelac je jako ekstrovertan i ne voli da bilo ko ograničava njegove društvene aktivnosti te mu stoga mogu jako smetati ljubomorni ispadi Škorpije. Škorpija je introvertnija i voli da sa svojom voljenom osobom ima češće zajedničke trenutke uživanja pa se u ljubavnoj vezi sa Strelcem može češće osećati zapostavljeno, a ponekad čak i nedovoljno voljeno. S druge strane, Strelac u mnogim situacijama može imati utisak da ga veza sa Škorpijom na neki način sputava i koči.

Kod ovakve ljubavne kombinacije izvesnije je učestalije javljanje perioda emotivnog udaljavanja i snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa. Ukoliko, pak, u natalnim kartama Škorpije i Strelca postoji dobra usklađenost planetarnih odnosa i pozicija, postojanje takvih povoljnih pozicija planeta daje nadu i nagoveštaj da se, uz veću obostranu spremnost na prilagođavanje, ljubavni odnos može u velikoj meri pozitivno transformisati i da se ova ljubav može vremenom u budućnosti postepeno širiti i dostići potrebnu harmoniju.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs