Dvanaesti nastavak škole o lijepom ponašanju za muškarce. Saznajte kako se lijepo vaspitan muškarac odnosi prema poljupcu sa osobom suprotnog pola. Priču vam donosimo sa stranica časopisa “Wannabe man”.

 

Džentlmen je, naravno, uvek svestan da u poljupcu kao pozdravu nema nikakve erotske sadržine, već da on samo čini najblaži oblik izražavanja naklonosti. Poljubac je kratak i jedva da predstavlja nešto više od rukovanja. Poljubac pri pozdravu upražnjava se samo među onima koji su već odranije prijatelji i nikada se ne koristi u poslovnim prilikama.

rukoljub Džentlmen da budem: Džentlmen i ljubljenje

Džentlmen će uvek sačekati da dama ispolji nameru da se na taj način pozdravi. Ukoliko se nagne prema njemu, on će joj prineti obraz i ona će ga, samo ovlaš, dodirnuti svojim usnama. Niti će njen poljubac biti dug, niti će on obraz pritiskati na njene usne. Smatra se sasvim priličnim da joj, pri tom, stavi ruke na ramena.

Ukoliko mu, pri poljupcu, dama ostavi otisak ruža na obrazu, džentlmen ga neće ukloniti u njenom prisustvu. Sasvim je prikladno da ga na kraće vreme zadrži na obrazu kao znak čast koja mu je ukazana, da bi ga potom obrisao svojom maramicom.

 

Pročitajte i prethodne savjete iz rubrike “Škola za džentlmene”.