Dvanaesti po redu Interdisciplinarni festival „Dani malih stvari“ i ove godine  će se održati u Trebinju. Nedavno renovirani Kulturni centar biće domaćin ovog događaja, koji će trajati od 19. do 23. novembra, sa planiranim danom pauze 21. novembra.

Željko Milošević je danas u ime organizatora na konferenciji za medije izrazio svoju duboku zahvalnost svim sponzorima koji su podržali ovaj projekat i prepoznali njegovu važnost.

Ovogodišnji festival otvara banjalučko Gradsko pozorište „Jazavac“ koje je pratiocima kulturnih de[avanja u Trebinju i više nego poznato. Pored ovoga, ovogodišnje izdanje festivala je, po riječima Miloševića, kvalitetnije nego prethodnih godina, kada novca za kulturu, jednostavno nije bilo.

„19. novembra u 20 časova Festival će biti zvanično otvoren, a program otvara predstava “Malo blago”, već pomenutog banjalučkog pozorišta. U ponedjeljak je na redu predstava Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda, a čine ga dvije predstave rađene po dva različita teksta,“ napomenuo je Milošević.

„U obje predstave glume isti glumci, a radi se o komedijama“, nastavlja Milošević u izjavi za naš portal.

Poslije pauze, u srijedu 22. novembra će biti odigrana predstava „Nušićev optimalni broj“, komedija koja je od trebinjske publike i ranije sjajno prihvaćena. Posljednji festivalski dan rezervisan je za gošću iz Beograda, Moniku Romić, koja će se predstaviti monodramom „Život je loto“. I sam naziv predstave, svakako poziva u pozorište te večeri, a nakon predstave uslijediće dodjela nagrada.

Kao jedan od sponzora, HP media group, poziva ljubitelje pozorište umjetnosti da svojim prisustvom uveličaju ovogodišnje izdanje festivala “Dani malih stvari” čiji je program ove godine vrijedan svake pažnje.

 

Srećko Š.

Hercegovina Promo, novembar 2017.