Udruženje  Mercedes Fan Klub Hercegovina organizuje  skup vlasnika i ljubitelja automobila Mercedes-Benz u Širokom Brijegu.

”I. Mercedes Meeting Hercegovina” održat će se u nedjelju, 12. jula 2015. godine, u Širokom Brijegu (Trnska cesta 120), a prvi ovakav skup u Bosni i Hercegovini ujedno će biti i međunarodnog karaktera s obzirom da organizatori očekuju najmanje hiljadu posjetitelja iz zemalja u regiji.

Skup počinje u 10.00 sati okupljanjem automobila na platou površine 5.000 kvadratnih metara, a u 12.30 sati održat će se defile stotina Mercedes-Benz automobila ulicama Širokog Brijega. Svečano otvaranje zakazano je za 13.30 sati, a ”I. Mercedes Meeting Hercegovina” otvorit će gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević.

Iz bogatog cjelodnevnog programa, izdvajamo humanitarnu tombolu čiji će cjelokupan iznos biti doniran Domu ”Marija naša nada” iz Širokog Brijega koji brine za djecu ometenu u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju s područja Zapadnohercegovačkog kantona.

Također, u sklopu skupa bit će održana i izložba oldtimer Mercedes-Benz automobila, a tokom dana izabrat ćemo ‘najauto’ I. Mercedes Meeting Hercegovina.

Organizatori su za sve posjetitelji pripremili roštilj i piće po promotivnim cijenama, cjelodnevni zabavno-sportski sadržaj uz glazbenu potporu DJ-a.

Generalni sponzor Mercedes Meeting Hercegovina je Auto Lijanovići.
Za sve informacije vezane za I. Mercedes Meeting Hercegovina javite nam se na našoj službenoj Facebook stranici Mercedes Fan Klub Hercegovina.

Izvor: klix.ba