Iako je pandemija korona virusa uticala na filmsku industriju, i ove nam jeseni stižu novi filmovi.  Novinari BBC-ja izdvojili su sedam filmskih ostvarenja među kojima će svako pronaći nešto za sebe. 

1. Tenet

Dugoočekivani novi film legendarnog Christophera Nolana. Radi se o visokobudžetnom naučno fantastičnom filmu u kojem pratimo tajnog agenta koji otkriva misteriozno oružje pomoću kojeg se može vratiti kroz vrijeme. BBC ga opisuje kao mješavinu filmova o Bondu, Povratka u budućnost i filma Na rubu budućnosti.


2. Mulan

Radi se o remakeu istoimenog crtanog filma iz 1998. Sudeći po traileru, očekuju nas neke epske scene bitki i spektakularna scenografija. 

Pratimo doživljaje mlade Kineskinje koja se preruši u ratnika kako bi spasila svog oca i zauzela njegovo mjesto u vojsci.


3. I’m thinking of ending things

U ovom filmu pratimo mladu djevojku koja svog novog dečka prati na izolovanu farmu njegovih roditelja, a ono što je tamo dočeka natjeraće je da preispita sve što je znala o njemu, ali i o sebi.


4. The Glorias


 

5. White Riot

Muzički dokumentarac bavi se pokretom Rock Against Racism osnovanim 1976. kao odgovor na rastuće nacionalne konflikte i antiimigrantsku politiku u Velikoj Britaniji. BBC navodi da film kombinuje nove intervjue s arhivskim snimcima.


6. Kajillionaire

U ovoj komediji Evan Rachel Wood glumi mladu djevojku čiji su roditelji sitni kriminalci i koja s njima provodi dane u krađi i prevarama, ali i dalje se ne mogu izvući iz siromaštva. Sve se mijenja kad upozna novu prijateljicu koju poziva da im se priključi u najnovijem poduhvatu.

7. The Devil All the Time

Tom Holland je siromašni mladić koji se na sve načine trudi zaštititi bliske osobe, a to ga neizbježno vodi u kriminal. Radnja ovog filma događa se u američkom Ohiju nakon Drugog svjetskog rata.

Izvor: Index.hr