Gdje će i sa kim dočekati Novu godinu i proslaviti Božić, političari u Srpskoj jednoglasno odgovaraju – u krugu porodice.

 

Predsjednika Srpske Milorada Dodika i prvog policajca Dragana Lukača, naviknute na ozbiljna politička i bezbjednosna pitanja, novinari ATV-a su, kažu, iznenadili pitanjem o proslavi praznika. Na spomen praznika i porodice i oni su se razgalili.

“Za Božić sam naravno kući, a i za Novu godinu sam kući sa porodicom, ovdje sa prijateljima. Dan republike – ovdje, naravno. Ne putujem nigdje”, rekao je Dodik.

“Uglavnom kući sa porodicom, sa djecom, obzirom da u protekloj godini nisam baš imao puno prilike koliko sam htio da budem zajedno sa svojom porodicom. Ove buduće praznike ću iskoristiti da to nadoknadim, svakako”, kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

I ostalim ministrima u Vladi Srpske, porodica i kuća je bila prva asocijacija na slavlja. Neke će njihovi sugrađani možda vidjeti u loklanom restoranu, a neki će možda skoknuti do Jahorine.

“To ću ja u ambijentu porodice, najvjerovatnije kod kuće, izaći u obližnji restoran. Ne mislim nigdje putovati dalje, obzirom da sam zaista umoran od svega ovoga i treba malo da se čovjek odmori”, istakao je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

“Idem kući malo da odmorim. Jer zaista u toku ove godine imala sam malo koji vikend slobodan, a kamo li neki veći odmor, tako da jedva čekam.Možda odem na Jahorinu pošto je blizu, rado bih otišla na Jahorinu”, kaže Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS.

“Sve se slavi kod kuće. Nigdje se ne ide, ni na sankanje ni na zimovanje”, kategoričan je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, veći dio godine proveo je na relaciji Banja Luka – Sarajevo – bijeli svijet, pa je željan porodice. Predsjedavajući Vijeća naroda Nada Tešanović, praznike će posvetiti unuci.

“Biću kod kuće. Imam malu unuku i ona mi je sad najsvetije stvorenje, prema tome s njom ću sigurno provesti praznike”, priča Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda.

“Ostajem u Republici Srpskoj, za Novu godinu sam tu, 9. januara sam naravno u Banjaluci, biću dio proslave Dana republike, a za Božić u krugu porodice. 10. januara je prva međunarodna aktivnost, putujem u London”, izjavio je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

Političarima će nekoliko dana odmora i te kako dobro da dođe. Već početkom nove godine od njih se može očekivati da uđu u bespoštednu borbu za predstojeće lokalne izbore. U javnosti se, međutim, već stekao utisak da od opštih izbora nisu ni prestajali sa kampanjom.

 

Izvor: Nezavisne novine