Na „meti“ jedne britanske internet-ankete nedavno je bila savršena žena, akcenat je stavljen na fizičke i karakterne osobine koje muškarci najviše vole. Kako ona izgleda, šta radi, čime se bavi?

 

 

Visoka je oko 165 cm, ima 58 kg, smeđu kosu, plave oči i uvijek je nasmijana. Broj njenog brushaltera je 3 do 4, nosi odjeću vedrih boja, a po zanimanju je medicinska sestra.

Omiljena hrana joj je meso, roštilj, pica, a piće bijelo vino. Najradije sluša rok i pop, dok u slobodno vrijeme voli da gleda filmove, čita i putuje. I, što je najvažnije, obožava sport, naročito na TV-u.

Međutim, kao i svaki ideal, ni ovaj nema mnogo veze sa stvarnošću, tvrde psiholozi. Na primjer, žena poput ove vjerovatno će, kao zdravstveni radnik, više od drugih da pazi na ishranu i neće gutati brzu hranu.

Njen partner vjerovatno neće biti zadovoljan kada, zbog rada u smjenama, ne bude mogla da prati utakmice, ni da putuje s njim. Poslije napornog dana i teških sudbina, sa kojima se medicinske sestre neminovno sreću, malo je vjerovatno da će im na licu blistati osmijeh.

 

 

Izvor: B92
Foto: Ljepota.ba