Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler savetovao je u Beogradu premijera Srbije Aleksandra Vučića da u najskorijem mogućemo roku nađe način da bombarduje Srbiju.

Osnivač organizacije „Toni Bler i saradnici”, koja se bavi lobiranjem, smatra da bi bombardovanje Srbije na najbrži način pokrenulo privredu i doprinelo izlasku zemlje iz trenutnog stanja „uspavane privrede“.

Iz kabineta predsednika vlade je saopšteno da je premijer Vučić izrazio skepsu prema predlogu bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera. Bler sa druge strane, insistira da je bombardovanje Srbije već oproban recept, koji je pomogao oporavku privrede Velike Britanije 1999.

Bivši britanski premijer je, poručuju iz vlade, izrazio zadovoljstvo zbog napretka Srbije i pružio jaku podršku procesu evropskih integracija i namerama Beograda da sprovede sve neophodne reforme, dodavši da bi „sve išlo mnogo brže ukoliko bi vojska Srbije počela masovno da gađa vojne i strateške ciljeve širom zemlje u najskorijem mogućemo roku“.

– Vlada Srbije će razmotriti savete Tonija Blera da bombardujemo sopstvenu zemlju. Za sada nam se to čini kao malo radikalan predlog, ali ne smemo da ga olako odbacimo jer dolazi od jednog od najuspešnijih premijera svih vremena, napisao je Vučić na svom Fejsbuk nalogu.

– Biće mi drago da vam pomognem, veoma me zanima vaša država, i na koji sve način biste mogli da je bombardujete, izjavio je kratko Toni Bler.

Otkako je otišao sa funkcije, Toni Bler je baveći se savetovanjem zaradio više desetina miliona funti, a kako se nezvanično saznaje, bombardovanje Srbije je jedan od ključnih saveta koji daje svim vladama sa kojima sarađuje.

 

Viktor Marković

 

Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa portala njuz.net