Navijači fudbalskog kluba Inter iz Milana podelili su se u dve frakcije nakon što nisu mogli da se slože koje su boje dresovi tima za koji navijaju, javljaju svetski mediji.

Jedna grupa je decidno tvrdila da su dresovi belo-zlatni, dok je druga ostala pri stavu da su plavo-crni.

– Navijač sam već dvadeset godina, ali me je uvek čudilo kada navijamo „Napred plavo-crni, oooo!“ jer je evidentno da su nam dresovi belo-zlatni. Prećutkivao sam to dugo da se ne bih sukobio sa prijateljima, ali nakon što se pre neki dan svetom pronela vest da je ona haljina ipak belo-zlatna, a ne plavo-crna, rešio sam da izađem iz navijačke grupe. Ispostavilo se da nisam usamljen i da nas ima još mnogo koji ne misle da je Inter plavo-crn – rekao je Đuzepe, vatreni navijač Intera koji je sa još nekoliko hiljada navijača osnovao grupu „Belo-zlatni, plavog mlatni“ – Mi smo jedini pravi predstavnici kluba – dodao je on.

S druge strane, u frakciji „Plavo-crni, zlatnog smrvi“ tvrde da su boje klupskih dresova plavo-crne.

Boje su plavo-crne, tako je oduvek bilo i uvek će biti. Zamislite da vam neko kaže da pivo nije plavo, kao i da penal nije crn. E to bi bilo isto – kaže Klaudio i dodaje da manje mrzi čak i Milanove navijače od ovih „belo-zlatnih otpadnika“.

Uprava kluba nije se izjašnjavala povodom podele među navijačima, ali je odlučila da za sada ne menja tradicionalnu belo-zlatnu boju dresova, iako je jedan deo uprave insistirao da se ne menja plavo-crna boja dresova.

 

Miroslav Vujović

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa satiričnog portala njuz.net