Predrag R. nastavnik biologije u jednoj beogradskoj školi priznao je da se plaši učenika i njihovih pitanja i da je zbog toga pobegao sa jednog časa prošle nedelje. On je priznao svoju grešku i obećao da neće ponoviti sličan postupak.

– Gradivo je toliko obimno da nisam uspeo sve da pripremim za čas, iskreno priznaje ovaj nastavnik. – Kako se bližio početak časa osećao sam sve veći pritisak jer sam znao da će đaci taj dan pitati, a da ja neću znati sve odgovore. Morate razumeti da đaci imaju izuzetno oštar kriterijum i kad nešto ne znate u stanju su da vam odmah daju negativnu ocenu. Mnogo lakše bi bilo kad bi me pustili da ispričam celu lekciju, umesto da me prekidaju potpitanjima koja me često zbune pa u tom momentu nisam u stanju da se setim pravog odgovora. Pod tom tenzijom zateklo me i zvono za početak časa. Njegov zvuk me prosto sledio. Krenuo sam ka učionici, ali nisam izdržao već sam se išunjao iz škole i pobegao napolje, objašnjava Predrag razloge za svoj postupak.

Zbog ovog prekršaja Predrag je kažnjen ukorom direktora. Očekuje ga i razgovor sa školskim pedagogom, a đaci su pozvali njegove roditelje na razgovor u školu.

 

Bojan Savić

 

Tekst preuzet sa satiričnog portala njuz.net