Proslavljeni muzičar Goran Bregović podneo je tužbu protiv slave Đurđevdan zbog povrede autorskih prava, saznaje njuz.net.

Bregović tvrdi da je naziv slave identičan nazivu jedne od njegovih najpoznatijih pesama i zahteva nadoknadu jer, kao je u tužbi naveo, slava je stekla veliku popularnost upravo zahvaljujući zloupotrebi imena njegove kompozicije.

-Ako ste samo jednom čuli naziv moje pesme i uporedili ga sa nazivom slave videli ste da je u pitanju čist plagijat. Svako slovo naziva je prekopirano i iskorišćeno, a da me pri tom niko nije ništa pitao. Očekujem da će sud zabraniti slavljenje slave pod tim imenom, kao i da će mi biti isplaćena odšteta – izjavio je Bregović.

-Ja sam “Đurđevdan” prijavio u agenciji za zaštitu autorskih prava o čemu imam i potvrdu. Zaista je sramota da se jedna slava kiti tuđim perjem i da svoju popularnost u narodu stiče na osnovu mog truda i rada. Budimo realni, za Đurđevdan niko ne bi čuo da ja nisam napravio tu pesmu – istakao je poznati muzičar.

On je napomenuo da slava neće biti jedina protiv koje je podneta tužba zbog plagiranja.

-Planiram da tužim i ruskog proizvođača vatrenog oružja koji je neovlašćeno iskoristio moju pesmu “Kalašnjikov” – rekao je Bregović.

 

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA I PREUZET JE SA PORTALA njuz.net