Na prijedlog Službe za lokalni ekonomski razvoj, investicije i energetsku efikasnost, danas je u Gradskoj upravi Trebinje odražan sastanak Lokalnog ekonomskog vijeća (LEV) koji čine predstavnici javnog i privatnog sektora, kao i članovi akademske zajednice.

 

Na sastanku je dat pregled ulaganja Grada Trebinja u poslovnu i drugu infrastrukturu u 2014. godini i plan ulaganja za 2015. godinu. Ovom prilikom su predstavljeni samo značajniji projekti i ukupni iznosi ulaganja za prošlu i tekuću godinu.

Sjednici je prisustvovao i predstavnik USAID – Sida GOLD projekta koji je pozvao predstavnike privrede na području Grada Trebinja da iskoriste mogućnost apliciranja za grant Program podrške privredi, koji je otvoren svakog mjeseca u toku godine.

Tema sastanka je bila i pokretanje procedure uvođenja BFC sertifikata (Business Friendly Certificate/Sertifikat o povoljno poslovnom okruženju) za Grad Trebinje kako bi se priključili kategoriji gradova koji nude povoljne uslove za ekonomski i privredni razvoj.

Izvor: Grad Trebinje