Удружење дјеце погинулих бораца “Насљеђе” издало је саопшетње које преносимо у цјелости:

 

“Дана 20.07.2016. године Удружење дјеце погинулих бораца Насљеђе, упутило је Влади Републике Српске приједлог за измјене и допуне Уредбе о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС.
Приједлог је упућен из разлога што је прошла Уредба имала великих пропуста, који су остављали велики простор за различита тумачења исте, а тиме је дошло до појаве одређених проблема, као и немилих сцена деложација породица погинулих бораца, проблема око власништва, итд.
Водећи се наведеним, као и личним искуствима бројних наших чланова, након великог уложеног труда и рада, дошли смо до приједлога за измјене и допуне Уредбе за који сматрамо, да ће отклонити наведене проблеме, а тиме омогућити лакшу проведбу Уредбе, гдје ће се поштовати сва права породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.
Након што смо израдили и упутили Акциони план и Иницијативу за запошљавање дјеце погинулих бораца, овај приједлог Уредбе, представља наставак константног и великог рада удружења од његовог оснивања. За ово кратко вријеме показали смо да активно радимо на рјешавању проблема, побољшању положаја и заштити права дјеце и породица погинулих бораца, али и цјелокупног стања у Републици Српској. То се огледа у великом броју приједлога и рјешења, који су конкретни и прије свега реални, а чијом примјеном би се увелико могло допринијети рјешавању проблема дјеце и породица погинулих бораца, али и свих осталих борачких категоприја.
Нажалост, до сада нисмо наишли на разумијевање и одговор надлежних, што нас неће обесхрабрити, већ ће дати само већу снагу нашем раду и борби. Искрено се надамо да ће се такав њихов став промјенити како би се сви заједно могли посветити рјешавању многобројних проблема како наше категорије, тако и сих осталих борачких категорија и грађана Републике Српске.
Приједлог уредбе је послат у складу са законом и Пословником о раду Владе Републике Српске, а преко ресорног министарства.”

Удружење дјеце погинулих бораца “Насљеђе”

 

ХП, јул 2016.