Predsjednik kompanije Boksit iz Milića uputio je neobične instrukcije svojim zaposlenim početkom ovog mjeseca. Naime u instrukcijama svojim radnicima zatražio je da pročitaju četiri knjige tokom godišnjih odmora.

Riječ je o knjigama Tri uspješne priče”,”Veliki brat”, “Milići u pet priča” i “Postdejtonska vlast i bezvlašće ili hronika jednog vremena”.

Predsjednik ove kompanije je naglasio kako je svaki zaposleni obavezan da pročita navedene knjige, kako bi mogao da cijeni, kako znanje, umješnost, sposobnost i hrabrost, tako i ogromne napore i žrtve koje su imali i podnosili, prije svega, rukovodni kadrovi pa i zaposleni, u nastojanju, s jedne strane da se odbrane i zaštite od nezakonitih, štetnih i pogubnih utjecaja, naveo je on.

http://www.6yka.com/img/s/656x350/upload/images/00000000001%20Maj%202015/boksit-sajt1.jpg

“Napisao sam kao potrebu i obavezu, a sa prevashodnom namjerom, da bivši, sadašnji i budući zaposleni u kompaniji “Boksit”, članovi njihovih porodica i građani Milića, čitajući ih upoznaju se, ili osvježe pamćenje, na bliska i daleka vremena iza nas, vezana za kompaniju “Boksit”, kako u pogledu njenog stvaranja, razvoja i opstanka, tako i po pitanju mjesta i uloge u izgradnji i razvoju Milića i regije”, napisao je  između ostalog u instrukcijama predsjednik ove kompanije.

Nakon ljetnih odmora, tokom septembra i oktobra, biće organizovano testiranje za sve zaposlene, kako bi se kroz određena pitanja, iz navedenih knjiga, koja će svakako biti prilagođena strukturi zaposlenih i poslovima koje obavljaju, došlo do saznanja da li su, ne samo shvatili instrukciju, već je prihvatili i kao potrebu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

 

Izvor: Radiosarajevo.ba