Povodom Svetog Preobraženja Gospodnjeg, Krsne slave Grada Trebinja i Sabornog hrama, dana 18.i 19.08.2015. godine, na Trgu slobode održaće se tradicionalni „Sajam vina i meda“.

 

Pored domaćih pčelara i proizvođača meda i vina, na sajmu će učestvovati i gosti iz drugih dijelova RS, BiH, Srbije i Crne Gore, izlagači meda, proizvoda na bazi meda, pčelarske opreme i repromaterijala i prirodne kozmetike.

Po prvi put ove godine učesnik sajma će biti i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, na čijem štandu će svi zainteresovani moći dobiti informacije o mogućnostima ostvarenja podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji kroz planirane projekte ministarstva, kao i aktuelnom projektu prekogranične saradnje “WELLFOOD” čiji je cilj promocija proizvoda zemalja jadranske regije i Hercegovine (sir iz mijeha, raštan kupus i grah poljak).

O projektu “WellFood” više na: www.wellfoodproject.eu

Sajam vina i meda će pored turističko-promotivnog, imati i humanitarni karakter, jer će simbolična kotizacija za izlagače na sajmu biti dvije tegle meda, koje će biti donirane udruženju „Sunce nam je zajedničko”, JU „Dom penzionera” i Narodnoj kuhinji.

Izvor: Grad Trebinje