Povodom 70-godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu u Velikoj sali opštine Nevesinje sinoć je priređen svečani koncert i održan istorijski čas.

 

U holu zgrade Opštine otvorena je izložba fotografija koje dokumentuju stradanje ruskog naroda pod njemačkom okupacijom, ali i veliki trijumf sovjetske vojske nad mračnim silama Trećeg rajha.

nvp 5

Kulturno-umjetničko veče pod nazivom „Naša velika pobjeda“ scenski i sadržajno podsjećalo je na pravu akademiju  koja je dočarala  neraskidive duhovne, kulturne i prijateljske veze ruskog i srpskog  naroda. Priredbu je organizovala  Ruska jezička dijaspora koja djeluje u okviru Rusko-srpskog prijateljstva „Most“, a podršku je pružila i Ambasada Rusije u BiH. Smjenjivale su se  ruske i srpske patriotske pjesme i recitacije kao podsjećanja na besmrtne heroje koji su dali život za mir, slobodu i pravdu.

nvp 2

U programu su učestvovali učenici inastavnici  Muzičke škole „Sveti Roman Melod“, Srednjoškolskog centra „Svetozar Ćorović“ iz Ljubinja i Osnovne škole „Risto Proroković“ iz Nevesinja.

Sličan program obilježavanja Pobjede nad fašizmom biće održan u Ljubinju u petak, 15.maja.

nvp 3

nvp 4

 Izvor: Radio Nevesinje