Рукометаши Херцеговине синоћ су у узбудљивој завршници савладали Котор Варош резултатом 28:27. Пресудила је велика борбеност невесињског тима увијек мотивисаног пред домаћим љубитељима рукомета. Био је ово и првјенац рукометног стручњака Горана Куртеша у једној такмичарској утакмици Републике Српске.

Судар двије екипе приближног квалитета донио је чврст рукомет, махом са позиционим нападачким акцијама. Ривали су се смјењивали у вођству и ниједна екипа није успјела да направи предност већу од два гола. У таквим околностима узбудљива завршница је била загарантована.

У посљедња два минута гости су ушли са голом предности. Невесињци су уз подршку навијача збили редове и одбранили три посљедња напада екипе из Котор Вароша. Успјели су да изједначе, а двадесетак секунди прије краја указала се прилика и за побједу. Куртеш је затражио тајм аут, на којем је договорен план за посљедњи напад. Чабрилов гол са крила изазвао је ерупцију одушевљења у дворани. Гости у преосталом времену нису успјели да организују напад.

У редовима Херцеговине најефикаснији су били Ковачевић са осам, Чабрило са седам и Драговић са шест голова. Код гостију Радић и Јурић по седам пута су се уписали у стријелце.

 

Извор: Радио Невесиње