Američki milijarder Dejvid Rokfeler odlučio je da povodom svog 100. rođendana pokloni sugrađanima 400.000 hektara zemlje, ispresjecane vodenim tokovima, stazama i seoskim putevima, koja se prostire duž Nacionalnog parka Akadija u državi Mejn.

 

Najstariji član klana Rokfeler i bivši šef banke Čejs Menhetn, unuk naftnog tajkuna Džona Rokfelera, transfer porodičnog imanja opisao je kao “poklon svim stanovnicima Mejna”.

“Ova veličanstvena država i njeni predivni stanovnici čine integralni dio istorije moje porodice. Nadam se da će stanovništvo zauvijek moći da uživa u ovom parčetu zemlje”, istakao je u svom saopštenju vremešni milijarder koji će 12. juna proslaviti 100. rođendan.

Zemlja će biti predata na upravljanje neprofitnoj organizaciji koja se bavi održavanjem nekoliko rezervata i parkova koji predstavljaju glavnu turističku atrakciju ovog kraja.

Rokfelerova kćerka Niva Rokfeler Goldvin izjavila je da očeva donacija predviđa da poklonjena zemlja bude korišćena za razne sportske aktivnosti poput trekinga i jahanja.

Dejvidu Rokfeleru je nedavno po šesti put presađeno srce.

Izvor: Agencije