Ko još ne voli rođendane? Malo ko neće odgovoriti potvrdno na ovo pitanje. A znamo i ko ih najviše voli. Djeca!

Omiljeni dan svakog djeteta, prepun slatkiša, poklona i naravno prilika da se provede vrijeme sa svojim drugarima. A kada bi svemu tome mogli dodati još malo mašte pa svojim mališanima napraviti rođendansku zabavu kao iz snova o kojima smo čitali u dobro poznatim bajkama. Naći se u zemlji balona i slatkiša kao Ivica i Marica pa bar i na jedan dan, ne zvuči tako loše, zar ne?

Trebinjskim mališanima tu mogućnost nudi  naša sugrađanka Nikolina Miljanović, koja u rođendanske zabave unosi čaroliju. Kao student grafičkog dizajna, svoje znanje i kreativnost je  sasvim slučajano spojila i tako je nastao Fiorellino design.

Balone, cvijeće, omiljene crtane likove i slatkiše spaja u pravu rođendansku bajku za najmlađe. Prema njenim riječima oduvijek je željela da pronađe posao koji će voljeti, a sama ideja je kako kaže krenula spontano.

“Kažu ako radiš ono sto voliš, nećeš morati raditi ni dana. I upravo sam se tim vodila kada sam odlučila da pokrenem ovu priču.  Ideja je došla iznenada, kada sam sa prijateljicom pripremala rodjendansku proslavu za 1. rodjendan njene djevojčice. Na njen nagovor je i krenula čitava priča, prvo su to bili rodjendani meni bliskih osoba, a onda sam odlučila da se ozbiljnije posvetim tome.  Znanje koje sam sakupila na fakultetu grafičkog dizajna bilo je dovoljna osnova da se upustim u pripremu i stvaranje rodjendanskih čarolija”, počinje priču ova mlada Trebinjka.

Od prošle godine svoje dekoracije predstavlja našim sugrađanima, a sve više roditelja ih traži  kako bi svojim mališanima priredili dan za pamćenje. Tematskim zabavama oživljava omiljene crtane likove mališana pa tako zabavi prisustvuju i Diznijeve princeze, Nemo, Patrolne šape i mnogi drugi junaci, a još kada se u cijelu priču uključe i slatkiši, dobar provod je zagarantovan.

Za naš portal otkriva da je sam naziv Fiorellino design proistakao iz njene želje da bude prepoznatljiva i jedinstvena.

“U nazivu sam željela da bude i “design” kao naznaka u kom pravcu želim da ide čitava priča koju sam pokrenula, jer je grafički dizajn upravo bio i temelj čitave priče, baloni, slatki sto i sve ostalo sto čini jednu dekoraciju”, rekla je Nikolina.

Kao produžetak njenog inovativnog posla vremenom je nastao i slatki dio Fiorellina. Prema njenim riječima  Fiorellino cakes je nastao kao potreba da ponudu prošire i to ide u jednom divnom pravcu, a kreativnosti i strepljenja prilikom izrade tih kolačića koji prate čitavu temu same dekoracije ne nedostaje. Pored njene maštovitosti, veliki udio u izgledu dekoracije ima i želja i zamisao klijenta, a često žele i da se dekoracija slaže sa neizostavnom rođendanskom tortom.

“Svaka dekoracija je priča za sebe, u dogovoru sa klijentima i najčešće prema izgledu same torte osmislim  dizajn. Nekada to bude precizno definisano kako da izgleda dekoracija, a nekada imam svu slobodu, sto iskreno volim. U najvećem broju to su rodjendanske dekoracije, ponekad za rodjenje bebe ili svadbu”, istakla je ova mlada Trebinjka.

Kako kaže ipak napraviti ovakvu dekoraciju nije baš naivno te joj je za jednu dekoraciju potrebno nekada par dana da se osmisli i realizuje, dok nekada to zna trajati i znatno duže ako su neki veći izazovi ispred nje. Od početka najveći vjetar u leđa joj je bila porodica na čijoj je podršci i pomoći neizmjereno zahvalna.

” Srećna sam što  imam veliku podršku porodice i prijatelja koji su i sami nerijetko dio samog procesa pripreme i realizacije, jer je skoro nemoguće da jedna osoba može sve da postigne sama.  Ono što mi u velikoj mjeri olakšava sam proces realizacije je i odlična saradnja sa ljudima koji se bave poslovima koji su takođe neizostavan dio rođendanskih proslava, a to su svakako poslastičari i fotografi”, napominje ona.

Prema njenim riječima to je još jedna prednost ovog posla što je stalno u mogućnosti da upoznaje divne i kreativne ljude.

Ovo je još jedan primjer kako su mladi ljudi našeg grada puni nevjerovatnih ideja i da kada ima želje i sposobnosti, može se pronaći mjesto za sebe u današnjem vremenu. Nikolinine rođendanske zabave mame osmijeh na lice svakog djeteta i na neki način i ona djeci postaje jedan lik iz crtanih filmova, kao što je svima dobro poznata vila sa čarobnim štapićem, koja i najslađe snove pretvara u stvarnost.

 

 

 

Svetlana Grbić

HP, avgust 2020