Čelnici Rukometnog kluba Leotar iskoristili su prisustvo aktuelnog prvaka Evrope u najjužnijem gradu Srpske kako bi u narednom periodu kroz saradnju sa Vardarom dalje bio unaprijeđen razvoj ovog sporta u Trebinju.

Ovaj sporazum, koji je ozvaničen danas u Gradu sunca, donosi najavu između ostalog i edukacije trenera trebinjskog rukometnog premijerligaša.

Kako je precizirao Vladan Šegrt, predsjednik Rukometnog kluba Leotar, planirane su i posjete kampovima širom Evrope koju organizuje Vradar, kao i razmjena igrača.

– Dogovorili smo da razmjenjujemo igrače, u smislu da talentovani igrači Vardara u Leotaru naprave određeno iskustvo – istakao je Šegrt.

Generalni menadžer Rukometnog kluba Vardar kazao je da najveći makedonski klub ima veliki broj igrača u mlađim kategorijama.

– Možemo da pošaljemo u razmjenu mnogo naših rukometaša, kao i da Leotar ustupi svoje igrače na „kaljenje“ u Skoplje. Možemo organizovati seminare i kampove za najmlađe kategorije i još mnogo toga – rekao je menadžer makedonskog kluba.

Rukometaši Vardara su kasnije danas osvojili titulu najboljeg tima na II Swisslion međunarodnom rukometnom turniru u Gradu sunca kod Trebinja.

 

Izvor: Srpskainfo.com

HP, avgust 2019.