Novoimenovana predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Steliana Nedera posjetila je opštinu Nevesinju i razgovarala sa predstavnicima lokalne uprave.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima „Integrisani lokalni razvoj“, „Dijaspora za razvoj“, „Zeleni ekonomski razvoj“, „Jačanje uloge Mjesnih zajednica“ i „Žene u politici“ koje finansira Švajcarska ambasada, a provodi UNDP.

Iznijeti su i prijedlozi za buduću saradnju u okviru četiri sektora djelovanja UNDP-a, a to su energija i životna sredina, ruralni i regionalni razvoj, sigurnost i pravda, socijalna inkluzija i demokratsko upravljanje.

Rezidentni predstavnik UNDP- a Steliana Nedera pohvalila je dosadašnju saradnju sa opštinom Nevesinje i izrazila nadu da će tako biti i u narednom periodu.

Ona je istakla da je počela izrada petogodišnjeg plana rada UNDP-a na nivou BiH.
Zamjenik načelnika Opštine Nevesinje Milutin Samardžić izrazio je nadu da će se nastaviti uspješna saradnja sa ovom organizacijom i iznio nove prijedloge za projekte značajne za opštinu Nevesinje, a koji bi bili uvršteni u petogodišnji plan rada UNDP-a.

Sastanku je prisustvovao i šef Odsjeka za upravljanje razvojem u Opštini Nevesinje, Vasilije Buha.

Izvor: Radio Nevesinje