U beogradskoj dvorani Pionir večeras je odigrana revijalna košarkaška utakmica između veterana bivših reprezentacija Jugoslavije i SSSR-a, a najbolji igrač utakmice bio je hrvatski košarkaš Dino Rađa koji je u pobjedi ‘Zapada’ 95-90 postigao 21 koš, dok je Petar Skansi izveo početno podbacivanje.

Selekciju zvijezda bivše države koja je nastupila pod imenom ‘Zapad’ predvodile su trenerske legende Mirko Novosel i Ranko Žeravica, a na klupi su sjedili i Predrag Danilović, Dejan Tomašević, Damir Šolman, Ratko Tvrdić, Srećko Jarić kao i Petar Skansi. ‘Istok’ je vodio Stanislav Jerjomin.

Utakmicu je pratilo oko 2.000 gledalaca koji su pratili majstorije Aleksandra Volkova, Nikolaja Derjugina, Sergeja Panova, Zahara Pašutina, Dina Rađe, Aramisa Naglića, Nebojše Zorkića i drugih.

Susret u Beogradu je organizovan u povodu početka regionalne studentske lige koja kreće 22. februara. U prvom izdanju lige koja će se igrati turnirski, u Novom Sadu nastupiće šest univerzitetskih ekipa, po dvije iz Hrvatske i Srbije, te po jedna iz Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Dino Radja sa 21 poenom.

“Ovo je predivna manifestacija ne samo da se prisetimo starih dana već i promovišemo početak regionalne košarkaške lige. Cilj ovog takmičenja je da se mladi bave sportom, vode računa o svom zdravlju.”, rekao je ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić.

Posljednju utakmicu SFRJ i SSSR su odigrali 1990. godine kada je u finalu Svjetskog prvenstva Jugoslavija slavila sa 92:75.

Izvor: Agencije