На локацији која крије причу о угоститељском објекту више од стотину година уназад, на пола пута од Требиња до Дубровника надомак Иванице, смјестио се ресторан Дријен.

Угодна клима, недирнута природа довољно су добар разлог да одете барем на неколико сати заборавити пословне обвезе и остале бриге. Љубазно и стручно особље те богата карта јела и пића сигурно ће вам у томе помоћи, а реновиран унутрашњи амбијент приуштиће вам дозу романтичности и старинског духа.

Јеловник крије изврсна јела и делиције домаће и интернационалне кухиње.

Из понуде јела издвајају се:

ХЛАДНА ПРЕДЈЕЛА:

Херцеговачка плата састављена од пршута, печенице и три врсте сира, Млијечна плата “ДРИЈЕН” од пет врста сира, домаћи пршут, сува бравља бедрица, сир из уља, млади сир, козји сир који је новост у јеловнику, сир из мијеха, роловани гатачки сир, кајмак, просушени сир и маслине.

ТОПЛА ПРЕДЈЕЛА:

Проје с кајмаком, цицвара, поховани са тартар умаком, пријеснац по наруџби као и пројице, те приганице.

Од супа и чорби издвајају се рибља, телећа и сељачка, која се препоручује због богатства састојака, а новост су вегетеријанска и јагњећа чорба.
СПЕЦИЈАЛИТЕТИ КУЋЕ:

Пуњена плата “ДРИЈЕН”, Т-bone steak, Плата “ДРИЈЕН” за двије особе.

ГОТОВА ЈЕЛА:

Сач: јагњетина и телетина, те лешо јагњетина, каштрадина и многима омиљени специјалитет Гравче на тавче.

ЈЕЛА СА РОШТИЉА:

Пљескавица са кајмаком, гурманска пљескавица, обична пљескавица, ћевапи, кобасице, крменадла, разне врсте пилетине, ражњићи, телећи котлети и свима омиљено мијешано месо.

Од ЈЕЛА ПО НАРУЏБИ из понуде се издвајају:

Бечка, паришка, натур шницла, натур са гљивама, карађорђева шницла коју можете однедавно добити и у мањој верзији. Важно је истаћи новост на менију и то популарни бифтек, те многима неизоставна хрскава пилетина с кикирики умаком и телећи медаљони у умаку од гљива.

Од ТЈЕСТЕНИНА изаберите између болоњезе или карбонара тјестенине, а вегетеријанци могу одлучити се за вегетаријанску варијату популарног јела.

Освјежавајуће САЛАТЕ пријају уз главно јело и то: сезонска салата, шопска салата, салата “ДРИЈЕН”, пилећа салата и салата од туњевине, а умјесто салате можете наручити и печену паприку која свако јело учини укуснијим.

Желите ли умјесто меса наручити РИБУ, одлучите се за пастрмку, лигње са жара или поховане лигње. Стандардни прилог уз рибу је кувани кромпир и блитва, уколико се не одлучите за неку верзију по вашем избору.

За крај засладите се ДЕСЕРТИМА. На карти се налази воћни колач, жито са шлагом, туфахија, хурмашица, баклава, палачинке, те торта куће “ДРИЈЕН”. Многима ипак најдражи десерт је чоколадни суфле са сладоледом од ванилије, којег једноставно морате пробати.

КАРТА ВИНА такође одушевљава с избором вина. У понуди се налазе вина Манастира Тврдош, Винарије Петијевић, Анђелић, Марић те вина куће.

Свакако треба посебно истаћи могућност организације рођендана, дјевојачких и момачких вечери, вјенчања, крштења и осталих прослава. Такође, у склопу ресторана је и по најмодернијим стандардима опремљено игралиште за дјецу. Док се ви опуштате уз добру храну и са друштвом, ваша дјеца се могу безбрижно забављати на игралишту.

Новости из Ресторана Дријен сазнајте и са фејсбук странице:

https://www.facebook.com/RestoranDrijen/

За све додатне информације и резервације јавите им се на контакт: [email protected]

+387 66 516-632

Довољно разлога да провјерите зашто је Ресторан Дријен омиљено окупљалиште бројних домаћих и иностраних гости.

ХП, фебруар 2016.

Фото: Ресторан Дријен