Program obilježavanja Svjetskog dana turizma, koji će Turistička organizacija i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske obilježiti u ponedjeljak, našao se u programu Svjetske turističke organizacije koja podržavaju održavanje ovog važnog datuma širom svijeta.

– Planirano je predstavljanje VR sadržaja napravljenih na različitim destinacijama i od različitih aktivnosti kao što su rafting, planinarenje, paraglajding… U programu će učestvovati  i Srednja ugostiteljsko turistička škola i Srednja muzička škola – objasnili su na internet stranici Svjetske turističke organizacije.

U sklopu ovog događaja, u banjalučkom parku Petar Kočić, biće otvorena izložba fotografija, ali i zanimljiva VR prezentacija našeg fotografa Vladimira Tadića, pod nazivom “Virtuelno putovanje kroz Srpsku”.

– Naslanjajući se tematski na svoju prvu samostalnu izožbu koja je imala za cilj promociju turističkih potencijala Opštine Čelinac, umjetnik  je pripremio i drugu samostalnu izložbu , proširivši se na cjelokupni turistički potencijal Republike Srpske.

Vladimir je sa 360° kamerom snimao našu zemlju, što je rezultiralo sjajnim virtualnim video prikazom Republike Srpske utkanim u projekat TORS-a pod nazivom ,,Digitalno putovanje kroz Srpsku”’.

– Ovo je svojevrsna promocija turističke, kulturne i avanturističke ponude. Projekat će sigurno privući posjetioce, jer se prezentacija gleda u kupoli, sa virtualnim naočalama – objasnio je Tadić, koji se zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovog zanimljivog projekta.

Na ovaj način Vladimir je u VR tehnologiji predstavio raznoliku baštinu, prirodne ljepote sa naglaskom na netaknutoj, divljoj prirodi, a to je po mnogima naša velika prednost na svjetskom turističkom trzištu.

 

 

 

Izvor: See Srpska