Regionalna muzička zvijezda, Sergej Ćetković upriličio je sinoć u Igalu nastup kakav dolikuje repirzi dočeka Nove godine i njemu samom, kao vrhunskom pjevaču i divnom čovjeku. Pozitivnu energiju prenosio je s uspjehom pred oko četiri hiljade Novljana i gostiju. Ređali su se hitovi koje publika dobro poznaje, a koje je pratila uz ples, dignute ruke, pljesak dlanovima, ne štedeći glasne žice.

Sergejev izlazak na binu ispraćen je ovacijama i apaluzom, koncert je započeo pjesmom „Istine i laži“, nakon čega su slijedili brojni od 70-etak hitova najboljeg crnogorskog pjevača.

Uz zahvalnost TO Herceg Novi na odličnoj organizaciji, Ćetković je publici poželio dobro zdravlje, puno sreće, pameti, ljubavi, uspjeha, mira, uglavnom, svega lijepog u Novoj godini i obećao nove koncerte u gradu pod Orjenom.

– Uvijek sam bio tu kada su bile neke lijepe stvari. Možda smo 2018. godine preskočili one tradicionalne koncerte na Kanli kuli, ali obećavam da ćemo se ove godine družiti tamo već krajem jula, početkom avgusta. Biće to neki lijepi koncerti, romantični, sa novim pjesmama pošto puno toga spremamo u ovoj novoj godini, što se tiče same muzike – ističe on.

U minuloj godini Ćetković je bio aktivan na svim poljima, a trenutno je angažovan kao producent filma.

Uvertiru u Sergejev koncert napravio je bend koji polako postaje jedan bokeški, ali crnogorski muzički brend – Ansambl Toć.

Kako je kazao frontmen, Bojan Stojanovski, Toć, koji je nastao prije 4 godine, mješavina je raznih žanrova i ukusa.

– Na proljeće imamo da odradimo nešto autorsko i u ljeto da uđemo ful. Po Boki sviramo dosta, a polako smo počeli i svuda po Crnoj Gori. Sad smo dobili neke ponude i iz Srbje i Hrvatske. Naš repertoar je otprilike neki okvir pop roka, ali tu ima bukvalno svega, od nekih etno obrada do teškog rokenrola – priča Stojanovski.

Prema ocjeni producenta u Herceg festu, Zorana Živkovića trodnevna manifestacija u Igalu pokazala se kao izuzetno dobar potez, jer je veliki broj Novljana, ali i turista posjetio koncerte.

– Mislim da je ovo jedna nova pozicija koja će vjerovatno biti značajna i za buduća dešavanja kada je riječ o velikim muzičkim događajima. Igalo je već pozicionirano kao jedna od lokacija za velike događaje. Ovo je dobar potez, s tim što mislim da ne treba eliminisati ni glavni gradski trg  – navodi Živković.

Mišljenja je da je Herceg Novi ove godine napravio veliki iskorak u organizaciji novogodišnjeg programa, a najbolju ocjenu je dala publika. Svake večeri je na platou u Igalu bilo nekoliko hiljada posjetilaca što dovoljno govori u prilog tome da je ovo projekat koji je uspio.

Ni direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović ne krije zadovoljstvo organizacijom. Ističe da su hoteli Palmon bay i Lighothouse i dalje popunjeni, a dobru posjetu imali su i privatnici koji imaju saradnju sa TO.

Konačne rezultate posjete imaće nakon božićnih praznika, ali smatra da dosta izdavalaca tokom zime ne prijavljuje turiste, što će vjerovatno uticati na nerealan zvaničan broj gostiju koji su praznike proveli u Herceg Novom.

 

Izvor: Radio Jadran