Najkvalitetnija odbojka na pijesku ovog vikenda, svoje poprište našla je u Gacku. Par iz Srbije Lukić – Nikolić osvajači su “Sunrise beach volley tour 2021” koji je ovog vikenda odigran u Gacku, odnosno na terenu kraj jezera Desivoje.

Treća stanica odbojke na pjesku kod nas, prvi put i ovaj gradić, uvršten je u kalendar takmičenja.

Koliko je pobjednički par kvalitetan dovoljno govori podatak da su reprezentativci Srbije u ovom sportu, te da su čak igrali kvalifikacije za OI u Tokiju. Oni su bili bolji od para Šormaz – Mirković, koji je trijumfovao u prva dva turnira u Trebinju, odnosno Gradišci.

Nakon prvog dana gdje su bili idealni uslovi za igru, danas je bilo dosta vjetra što je uveliko ometalo igru, te igračima zadalo dosta muke.

“Odlučili smo se za Gacko jer je Gacko odbojkaški grad, za razliku recimo od Trebinja, iako sam ja iz Trebinja, ali u Trebinju muška odbojka nije na nekom nivou, ali u Gacku, posle ovog turnira koji je završen gdje je gatačka ekipa uzela treće mjesto, shvatili smo i vidjeli da je Gacko odbojkaški grad i da ovaj turnira već sada najavljujemo za iduću godinu, jer Gacko zaslužuju jedan ovakav spektakl”, kazao je Bojan Novokmet, direktor turnira.

Dušan Perišić, u ime organizacionog odbora turnira, naglasio je da je publika mogla da uživa u danima vikenda u sjajnoj odbojci na pjesku.

“Išli smo sa 16 ekipa, jer preko ne bi mogli završiti za dva dana, odigrano je 30 utakmica. Juče je sve zaista bilo perfektno, vrijeme nam je išlo na ruku, bilo je mnogo gledalaca, danas nas je dočekao jak vjetar koji nam je pravio velike probleme. No, ipak i vrijeme nas je poslužilo u polufinalnim susretima, ali i mečevima za treće mjesto i velikom finalu, gdje je viđena fenomenalna odbojka”, kazao je Perišić.

Najviše razloga za sreću imali su šampioni ovog turnira, par Lukić – Nikolić, koji su podijelili impresije i za nas portal.

“Bila je žestoka borba, posebno u drugom setu, bilo je napeto do posljednjeg poena. Uspjeli smo da anuliramo prednost protivnika od 13:9 u drugom setu što pokazuje, kakva smo zapravo ekipa. Presrećni smo, što smo titulu osvojili u Gacku, bilo je sve na jednom zavidnom nivou”, kazali su pobjednici.

Treće mjesto osvojili su domaći takmičari Milan Bošković i Andrija Divljan.

“Zadovoljni smo uspjehom u zaista jakoj konkurenciji. Ekipe iz Srbije i Brčkog su stvarno fantastične, pa su zasluženo igrali veliko finale.

Velika je stvar što je i naš grad našao mjesto u top pet mjesta gdje je ovaj turnir našao svoje mjesto”, kazali su trećeplasirani Divljan i Bošković.

Ovaj turnir, okupio je maksimalan broj ekipa ( za dva dana takmičenja) odnosno njih 16, koliko je bilo i u Trebinju, ali i Gradišci.

Sam turnir privukao je mnogo pažnje, jer su se na njemu naši najbolji odbojkaši na pjesku iz zemlje, a tu su i timovi iz Crne Gore i Srbije.

 

Miloš Vasiljević,

HP, avgust 2021.