U idealnom svijetu, novinarke su mlade, seksi, tajanstvene i prokleto opasne. Ali, one nisu samo parče mesa, lijepog mesa za prikazivanje bez grama mozga. No-no! Inteligentne su, obrazovane, načitane… Ma, milina jedna da ti bude djevojka, a tvojoj majci snajka!

One putuju, rade ekskluzivne intervjue, idu na vrhunske događaje, znaju sve o svakome… Moraš priznati, vrlo zanimljive osobe.

U idealnom svijetu.

U stvarnom svijetu je situacija drugačija. I nema potrebe govoriti o stanju u novinarstvu, to i laik zna.

Ima dobrih riba, ali one su samo to – dobre ribe. Ni m od mozga.

Novinarstvo je slabo plaćeno, naporno, opasno, neslobodno. Rokovi, šizofreni urednici, još gori sagovornici od naših seksi novinarki sa početka teksta prave zabrinute, namrštene, iznervirane djevojke sa podočnjacima. Ne ide li onako kako je ona isplanirala – sklanjaj se sa puta.

Dakle, da li se zabavljati sa novinarkom?

Hm… ne.

Evo još nekih razloga:

Ukoliko se ne zabavljaš sa novinarkom koja piše o ekonomiji ili sportu (možda će neko reći da novinarke koje rade u ženskim časopisima i portalima i nisu novinarke, ali od nečega se mora početi), budi spreman na to da će kroz svoje (neformalne) tekstove i blogove često pisati o tebi, pa će ženska publika moći da sazna tvoju visinu, težinu, profesiju, stil oblačenja, ponašanje u krevetu, manire i sl. Ali, hej, ime će možda biti promijenjeno! Dosta ti! I naravno da nećeš biti pitan za dozvolu, jer to je njen posao i tako zarađuje za život i ti ne možeš da se mješaš, jer se ni ona ne mješa u tvoj posao! Ipak, ima tu nešto pozitivno – znači da si ostavio trag, čestitamo!

Kao što već rekoh, kada imaju dead-line bolje je ne biti u njihovoj blizini. U stvari, tebi je svejedno, jer te ona i onako neće primjetiti. Samo će bijesno lupkati po tastaturi, obavljati pozive u zadnji čas tako da ne, žao mi je, nema seksa dok tekst ne bude gotov.

Pazi šta pričaš! One će znati kad govoriš iskreno, kada lažeš, kada ti je dosadno, a praviš se da ti je zabavno. Jer, novinari moraju da budu i dobri psiholozi da bi uvijek mogli da prozru sagovornika. I pamte sve! I pismeno i usmeno izrečeno. Najnovija verzija čak ima i fotografsko pamćenje; totalno unapijređene nakaze! Haos!

Pošto je za njih važno pravilno izražavanje, znaj da ćeš svakodnevno, više puta na dan imati besplatne časove maternjeg jezika, gramatike i lijepog izražavanja. Prosto je neprihvatljivo da dečko jedne novinarke brka padeže, maši akcenat i slično. Bogaćenje vokabulara se, takođe, podrazumjeva. Mada, mislim da to ne bi trebalo da shvataš previše lično i ozbiljno, uostalom, zar to nije korisno i za tebe?!

Znaj da opet neće biti ni poljupca, a kamoli seksa, kada je vidiš da sjedi za kompom i bulji u profil na fejsu, tviteru i drugim društvenim mrežama. Ne, ona ne igra igrice, lajkuje Rijanine fan stranice i statuse svojih drugarica, ona radi, traži informacije i nove teme za tekstove. I to je to. To je dio posla. Tako da, doviđenja, idi spremaj večeru!

S obzirom na to da su navikle na skupa vina i šampanjac na raznim ekskluzivnim događajima, neće im biti svejedno ako ih na prvi sastanak izvedeš na pljeskavicu. Doduše, nadam se da nijednu djevojku ne bi izveo na pljesku za prvi sastanak! Malo elegancije ili originalnosti u pozitivnom smislu ne bi bilo naodmet. Imaj na umu da su one svašta vidjele i doživjele radeći svoj posao. A opet, sve zavisi od djevojke do djevojke, ne drami odmah!

Zbog prirode posla kojim se bave, brbljanja i trčanja po cijeli dan, tvoja djevojka novinarka će zahtjevati malo slobodnog vremena samo za sebe, za odmor, spavanje, meditaciju, šta god. Ono što ti tu treba da uradiš jeste da ćutiš i ugađaš  joj. Pa jbg, nije lako imati djevojku!

Sve u svemu, sad kad znaš na čemu si, ti izvagaj – da l’ ćeš seksi, ali malčice zahtjevnu i haotičnu djevojku za koju ti ne pomaže ni uputstvo za upotrebu za osobe sa IQ 15 ili ti je to ipak mnogo i ne možeš toliko da se suzdržavaš od seksa pa bi neku mirniju varijantu. Ali, dobro razmisli! Seksi djevojka je ipak seksi djevojka…

Izvor: Wannabe Magazine