Dok mnogi tokom karantina sanjaju o kući s dvorištem, milijarderi u svom stilu traže privatna ostrva na kojim žele pronaći utočište u vrijeme pandemije smrtonosnog korona virusa.

Milijarderi koji su zatvoreni u svojim apartmanima i penthousima sada žele kupiti privatna ostrva. Potražnja za privatnim ostrvima je prema riječima Džona Kristija, agenta agencije HG Christie, u posljednjih šest sedmica učetvorostučena.

“Ista stvar se dogodila i nakon terorističkih napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine. Ljudi su bili uplašeni i tražili su sigurno utočište. U ovom trenutku svi vlasnici privatnih ostrva borave na njima i tu planiraju ostati do kraja pandemije, dok su ranije tu provodili dva mjeseca godišnje”, rekao je Kristi.

Jedan od privatnih otoka ima i milijarder Ričard Branson, koji ga je ponudio na prodaju kako bi spasio svoj biznis teško pogođen pandemijom korona virusa.

Radi se o karipskom ostrvu Neker koji vrijedi 150 miliona evra. Inače, ostrvo se iznajmljuje, a noć košta oko 122.000 dolara. Na ostrvu je izgrađena velika kuća u kojoj može spavati do 30 ljudi, a nudi pogled na okean i okolna ostrva.

Kuća je uništena u požaru 2011. godine kada je munja uzrokovala požar. Tada je glumica Kejt Vinslet spasila Bransonovu majku. Nakon rekonstrukcije je ponovo otvorena 2013. godine.

 

Izvor: Nezavisne