Ramstek predstavlja odrezak od goveđeg mesa. Obično je debljine oko 2 centimetra. Ramstek je zapravo dug mišić goveda koji se nastavlja na posljednji kičmeni pršljen goveđeg repa i posjeduje bijelu opnu na samoj površini.

Ramstek se može spremati na raznovrsne načine, ali se najčešće konzumira kao pečen ili pržen.

Ramstek ćete pronaći na meniju većine naših restorana, ali onaj koji smo degustirali u restoranu Drijen, na putvom pravcu Trebinje – Dubrovnik, nadomak Ivanice, je prava čarolija koja ispunjava sva vaša čula.

Bilo da se odlučite za rare, medium i well done pečen ramstek nećete pogriješiti. Mnogi se slažu da je najbolja srednja varijanta, jer takav komad mesa ostaje sočan ali i dovoljno pečen.

Čarolija iz Drijena dodatno je “upakovana” grilovanom crvenom paprikom i pečurkama perfektnog ukusa, a potpuno šarenilo boja oslikava hrskavi krompir zlatne boje i sos poslužen na zaista orginalan način.

Ugodite sebi, posjetite “Drijen” i uživajte u istinskoj oazi vrhunskih zalogaja i prelijepoj ljetnoj bašti ovog restorana izgrađenog na mjestu gdje se svakodnevno sudaraju vjetrovi sa Jadrana i oni koji struje hercegovačkim zaleđem.

Uz ramstek koji će vas zasigurno oduševiti, u ponudi “Drijena” od ove sedmice su i gastro noviteti koji će vas trajno vezati za ovo prelijepo mjesto. Teleća rebarca, punjene ćureće rolnice, rižoto sa biftekom, file minjon i biftek stroganoff samo su neki od razloga da posjetite “Drijen”.

Pratite „Drijen“ na Facebooku OVDJE  i Instagramu OVDJE

Za sve dodatne informacije i vaše rezervacije pozovite +387 66 516 632.

 

/sponzorisana objava/

HP, jun 2020.