Po prvi put u Gacka, a najvjerovatnije i u svijetu vaterpolo će se u ovom formatu igrati na jednom jezeru. Naime, čast i zadovoljstvo, ove nedjelje na jezeru Vrba ( Desivoje) na radost svih Gačana ali i onih iz okolnim mjesta koji će sigurno uputiti ka ovoj turističkoj atrakciji, upotpuniće članovi Vaterpolo kluba Borac iz Banjaluke ali i Plivačko vaterpolo kluba “Leotar” iz Trebinja.

Pravi praznik sporta, koji decenijama u nazad, uz Mađarsku, svoje najveće uspjehe postiže u zemljama regiona i istočnoj Hercegovini naišao je na veliku zainteresovanost pa sa pravom svi jedna čekaju, momke u “kapicama” da zaigraju ovu igru na jezeru Desivoje sa početkom u 15 časova.

Biće montiran originalan teren, sa svim rekvizitima, tako da će ugođaj biti upotpunjen. Iz KSC- a Gacko za Padrino radio, kazali su nam da je sve spremno i da sa nestrpljenjem čekaju ovaj događaj, koji je sam po sebi inovacija u ovom malom hercegovačkom gradiću, a održava se u okviru Kulturno sportskog ljeta, manifestacije moja traje dva mjeseca. ” Seniorske ekipe ova dva tima odigraće svoj meč na jezeru Vrba ( Desivoje), a pored njih biće učešće mlađih selekcija obje ekipe.

Mi već duže vrijeme sarađujemo, kroz školu plivanja sa PVK “Leotar” i jednostavno u razgovoru sa njima rodila se ta ideja, dakle promocija vaterpola kod nas u okviru Kulturno sportskog ljeta. Oni su dolazili na promociju jedrenja prije dvije godine sa JK ” Kragujevac”. Te ljepote koje nama daje jezero privukle su veliku pažnju i tako se jednostavno rodila ta ideja. Nakon toga stupili smo u kontakt sa VK ” Borac”, oni su to jednoručke prihvatili, pa ovo sa pravom možemo nazvati praznikom vaterpola kod nas”, kazao je Milan Gutović, koordinator za sport u JU KSC Gacko.

Pokrovitelj manifestacije ja Opština Gacko, a pored meča ekipa izvodiće se peterci, uz trku sa loptom i leteći vaterpolo. Važno je napomenuti, da i ova manifestacija sa zabavnim sadržajem kreće već od 12 časova. Uz DJ-a koji će biti na jezeru cijeli dan, dakle od 12 časova, biće bogat zabavni ali i ugostiteljski sadržaj, kako bi bila upotpunjena i zaokružena ova sportsko priredba.

 

 

 

 

HP, jul 2021.