Policijska uprava Trebinje uputila je apel građanima da tokom sezone godišnjih odmora preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se zaštitili od nasilnih upada i krađe imovine.

Iz policije su istakli da svako na određen način može da doprinese sprečavanju takvih aktivnosti kriminogenih lica s obzirom na to da je ovo vrijeme kada većina građana odlazi iz svojih domova radi korištenja godišnjeg odmora i kada se stvaraju uslovi za provale u objekte.

Neke od mjera koje građani mogu preduzeti, a iz policije preporučuju, jesu one da obavijeste osobu od povjerenja /komšije, rođake/ da odlaze na godišnji odmor da bi ta osoba mogla da, s vremena na vrijeme, da provjeri da li se neko nepoznat kreće u blizini.

Vrijednosti poput novca, nakita, građani mogu da predaju nekome na čuvanje i da ne ostavljaju roletne skroz spuštene s obzirom na to da je to znak da je stan ili kuća napuštena.

Građanima je sugerisano i da porodične fotografije sa odmora i takozvane “tagove” ne postavljaju na društvenim mrežama i platformama dok se ne vrate kući.