Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Dabrica, opština Berkovići, pronašli 30 stabljika zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju. Uviđaj na mjestu pronalaska stabljika izvršen je u jutarnjim satima, kojom prilikom su izuzete stabljike indijske konoplje.

Policijski službenici su lišili slobode lice koja se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je o licu inicijala D.G. Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, kao i kuća, pomoćnih prostorija i vozila, koje koristi navedeno lice.

Tom prilikom je u kući koju koristi lice D.G. pronađeni i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeti eksploziv i elektronske detonatorske kapisle. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2021. godine ukupno evidentirala 66 slučaja zloupotrebe opojnih droga, i to četiri krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 62 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

 

 

 

HP, jul 2021.