Policijska stanica Bileća je danas, 06. jula 2020. godine, oko 10,45 časova zaprimila prijavu da su dva lica za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prešla državnu granicu ukrali putnički automobil marke „Audi“, tip „80“.

Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske stanice Bileća su o prijavu obavjestili policijske službenike susjednih Policijskih stanica.

Na regionalnom putu Bileća- Berkovići, u mjestu Hatelji, patrola Policijske stanice Berkovići je pokušala da zaustavi ukradeni putnički automobil, međutim vozač automobila se oglušio na naređenje policijskog službenika i nastavio da vozi prema Berkovićima. Policijski službenici su sa službenim automobilom krenuli za njima i sustigli su ih par kilometara dalje. Oba lica su lišena slobode u 11,20 časova.

Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju lica će zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Кrađa“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ biti predata u nadležnost OJT u Trebinju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

 

HP, jul 2020