Iako suočeni sa drastičnim promjenama u igračkom kadru i nezavidnom finansijskom situacijom, fudbaleri Leotara uspješno se pripremaju za početak šampionata u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske.

 

Ove godine ekipa će imati, gotovo stoodstotno, prefiks trebinjska – uz jednog Gačanina i jednog “samuraja”.

Naime,  fudbaler iz Japana, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Leotarom. Japanac je u Trebinje stigao prije dva dana u pratnji menadžera iz Japana, odradio dva-tri treninga i pokazao da može da predstavlja pojačanje za ekipu. Krase ga brzina, agresivnost, dobro je tehnički potkovan, ali će mu trebati period adaptacije. U Japanu je nastupao za univerzitetski klub Nihon Kogakuin, koji je član regionalne lige Japana.

– Drago nam je da je Odaka izabrao baš Leotar za svoj novi klub. Nadam se da će mu naš klub poslužiti kao dobra odskočna daska za neku veću sredinu, a s druge strane, očekujem da on ostalim igračima prenese ratnički duh svog naroda. Pripada narodu koji veoma brzo uči i veoma lako se prilagođavaju drugim kulturama. Već je naučio nekoliko najosnovnijih riječi na našem jeziku. Očekujemo od njega da se što prije adaptira i konkuriše za mjesto u prvih 11 – rekao je predsjednik Leotara Simeon Dučić.

Izvor: Glas Srpske