Jeste li ikada zastali usred saobraćajne gužve i sve ostavili da nahranite izgladnjelo štene? Ili odlučili prošetati kilometar više da vidite imaju li sve mačke lutalice vode?

Ako i niste, vjerujte da ima onih koji to rade i koji životinje vole koliko i druge ljude. I koji su spremni uložiti dodatni napor samo da budu sigurni da su lutalice site.

Jarac

Jarac je obično spreman učiniti sve što je potrebno da pomogne životinjama. Obožava pse i mačke i često ih drži kao kućne ljubimce, a pomisao da ne može učiniti nešto da pomogne nevinoj životinji tjera ga da još više pokušava.

Lav

Iako se često boji životinja, to ne znači da im neće pomoći; bilo da se radi o hrani, vodi ili skloništu, Lavovi žele učiniti sve što mogu za životinje lutalice. Žele ih i udomiti životinje, no često ih u tome priječi strah, posebno od pasa.

Blizanci

Za razliku od Lavova, Blizanci se ne boje životinja pa ih obično žele udomiti što više mogu. Ipak, posebno vole pse, a sve životinje kod njih pronalaze utjehu. Blizanci su ljubazni i brižni prema svima, a posebno su slabi na napuštene ljubimce.

 

 

 

Izvor: Srpska info