Inspekcija Opštine Nevesinje i policija  sinoć su u restoranu “Tara“ koji posluje u okviru privrednog subjekta “MDM“ kaznili jedanaest lica koja su zatečena u objektu, kao i vlasnika i odgovorno lice zbog kršenja odluke o zabrani okupljanja više od tri osobe koje su propisane u okviru mjera sprječavanja pandemije virusa korona, kaže šefica Odsjeka za inspekcijske poslove Opštine Nevesinje Sandra Kovačević.

Kovačevićeva navodi da je inspekcija kaznila preduzeće “MDM“ sa novčanom kaznom od 2000 KM i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 150 KM, dok je policija 11 lica koja su zatečena u objektu kaznila sa po 500 KM.

Ona napominje da je u prošloj sedmici bilo još kazni zbog kršenja naredbi vezanih za sprječavanje pandemije virusa korona, prenosi Top Portal.

“U četvrtak je kažnjen kafe bar “Đuro“ kao samostalni preduzetnik, te šest lica zatečenih u objektu. Objekat je zapečaćen. Inspekcija je zapečatila i bife “Laki“ zbog sumnje na otvaranje objekta. Kada je inspekcija izašla na lice mjesta nije zatekla nikoga osim vlasnika objekta, ali je  objekat zapečaćen“, navodi Kovačevićeva.

Šefica Odsjeka za inspekcijske poslove Opštine Nevesinje Sandra Kovačević

Prema njenim riječima situacija u Nevesinju je do sada bila zadovoljavajuća, jer su građani poštovali sve propisane mjere, a disciplina je počela popuštati zadnjih sedam dana.

“Zahvaljujemo se građanima i preduzetnicima što poštuju navedene mjere. Posljednjih dana došlo je do nekoliko kršenja i svi su odmah bili sankcionisani.  Ukoliko bude kršenja niko neće biti pošteđen.  . Molimo ljude da poštuje propisane naredbe i da se svi još malo strpimo kako bi se uspješno izborili sa pandemijom“, naglasila je Kovačevićeva. Ona je dodala da je inspekcija utvrdila i identitet 344 osobe koje su stavljene pod zdravstveni nadzor, te da se redovno kontrolištu.

 

 

 

 

Izvor: TopPortal