Povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27. septembra, Park prirode Orjen pripremio je za sve posjetioce specijalnu vikend ponudu.

Od 24. do 26. septembra u Parku prirode Orjen očekuje vas nezaboravna avantura. Uživajte u biciklističkoj turi “Carev put”, budite dio kružne ture “Staza zdravlja” te obiđite Avanturistički park Vrbanj.

“Povodom svjetskog dana turizma- Tourism for inclusive growth 2021, odlučili smo da napravimo vikend aranžman za boravak i aktivni odmor u prirodi koji će obuhvatiti neke od outdoor aktivnosti , smještaj u parku kao i druge sadržaje parka u koje je uključena lokalna zajednica. Inkluzija svih sadržaja u parku je upravo ono čemu smo dali akcenat u prošloj godini”, rekla je za Padrino radio direktorica parka, Milja Vitorović.

Dodaje da Agencija za razvoj i zaštitu Orjena kontinuirano radi na ekonomskom jačanju lokalne zajednice uključujući u turističku ponudu parka male porodične biznise mještana.

“Polazeći od činjenice da pandemija Covid 19 ima ogroman društveni i ekonomski uticaj, da podaci pokazuju da su svjetske turističke destinacije ove godine zabiljležile 147 miliona manje međunarodnih dolazaka, da su pogođene i razvijene i ekonomije u razvoju, da su marginalizovane grupe i najugroženiji najteže pogođeni, kao i da će re-start turizma pomoći globalni oporavak, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) odlučila je da se ovogodišnji SVJETSKI DAN TURIZMA (27.septembar ) fokusira na Turizam za Inkluzivni rast”, istakla je Vitorovićeva.

Ovo je prvi paket aranžman u organizaciji Parka prirode Orjen odnosno Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, a cjenovno i sadržajem je veoma atraktivan u periodu post sezone.

“Drago mi je da je ova moja inicijativa prihvaćena i od strane TOHN te su dali svoj doprinos u realizaciji dijela programa(biking ture) a biće organizovan i konkurs za najbolju fotografiju sa novog odmorišta u njihovoj režiji. Nadam se da će odziv biti dobar i da ćemo ovakve vikend pakete organizovati i u toku narednog perioda”, kazala je Vitorovićeva.

Ukupna promotivna cijena aranžmana Vikend u Parku prirode Orjen iznosi 80€.

Ponesite dobro raspoloženje, i ovog vikenda se prepustiti dobroj zabavi u prirodi.

Park prirode Orjen čeka na vas.

 

 

 

 

HP, septembar 2021.