Restrikcije dočeka Nove godine na snazi su širom svijeta zbog pandemije virusa korona, koji se ponovo ubrzano širi u mnogim zemljama.

Vatrometi i velika javna okupljanja otkazani su u gradovima od Sidneja do Njujorka. Proslave su naročito ograničene u Evropi zbog straha od novog soja virusa korona, prenio je Bi-Bi-Si.

Francuska je mobilisala 100.000 policajaca da razbijaju novogodišnje proslave. U Sidneju će biti održan vatromet, ali ljudima nije dozvoljeno da se okupljaju u luci da bi u njemu uživali.

U Njamačkoj je zabranjena prodaja sredstava za vatromet i na snazi su zabrane okupljanja do 10. januara. Četvorodnevno zatvaranje javnog života u Turskoj počinje upravo danas.

U Кini je raskošna novogodišnja igra svjetla u Pekingu otkazana, a proslave su ograničene širom zemlje, prenio je Bi-Bi-Si.

Japan je otkazao tradicionalnu novogodišnju ceremoniu cara Naruhita i ostalih članova carske porodice da ne bi bilo velikih okupljanja.

U Indiji, Nju Delhi i još nekoliko gradova uveli su noćni policijski čas i ostale restrikcije da bi spriječili velike skupove.

Na Novom Zelandu, gdje su striktne blokade i zatvaranje granica iskorijenili kovid 19, proslave će biti uobičajene.

 

 

 

Izvor: RTRS