Trebinjski Štab za vanredne situacije nije pooštrio mjere u prevenciji virusa korona, ali su zatražili da se striktno poštuju predložene mjere.

Sve što se ovih dana događalo i povećalo broj zaraženih se dešavalo zbog onih koji nisu poštovali propisane mjere. I dalje ćemo insistirati da se sve propisane mjere poštuju i da se svede na minimum broj ljudi na privatnim i drugim okupljanjima – istakao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je rekao da je zdravlje prioritet, ali da se ne smiju zaustaviti ni privredne aktivnosti.

On je naglasio da je prošle sedmice upućen zahtjev resornom ministarstvu, da se, u slučaju potrebe, kapaciteti Đačkog doma iskoriste za smještaj zaraženih od virusa korona.

V.d. direktora trebinjske Bolnice Stanko Buha na današnjoj konferenciji za novinare je naveo da je danas počelo proširenje kovid odjeljenja i da će dvije trećine trebinjske bolnice biti pretvoreno u kovid bolnicu.

– Do sutra ćemo biti spemni za prijem novih pacijenata u centralnom bloku bolnice. Proširenjem ovih kapaciteta dobićemo još oko 80 kreveta- rekao je Buha.

Direktorka Doma zdravlja Branka Draškovića je zamolila građane da poštuju sve mjere i da imaju povjerenje u zaposlene, jer se svima pruža adekvatna zdravstvena usluga.

– Niko nije ostao nezbrinut, a u međuvremenu zbrinjavamo i druge pacijente – navela je ona.

Draškovićeva je istakla da se posljednjih dana i do 100 Trebinjaca dnevno testira.

Broj zaraženih virusom korona naglo je porastao prošle sedmice, kada je bilo I preko 60 zaraženih na dnevnom nivou.

 

 

 

Izvor: Srpska info